V PIRANU ČEZ NOČ UKINILI AVTOBUSNE PREVOZE PO 21. URI: Krivdo prevalili na občinsko svetnico

Piran

Občina Piran je s 1. marcem čez noč ukinila avtobusne prevoze po 21. uri. Razlog naj bi bila policijska ura. "Zdaj pa mene zanima, kdo se tu dela norca? Policijska ura je v veljavi že štiri mesece, avtobusi so v januarskem mrtvilu vozili vse do 1. ure zjutraj, zdaj pa prevoze ukinejo in sploh ne obvestijo ljudi," pravi razburjena bralka. Kako svojo odločitev upravičujejo na občini?

Po besedah bralke, ki se je obrnila na naše uredništvo, naj bi piranska občina avtobusne prevoze po 21. uri ukinila zaradi prepovedi gibanja v nočnem času. "Na občini pravijo, da so avtobusi do zdaj vozili zaradi potnikov, ki opravljajo nujne poklice. A teh poklicev od 1. marca ni več? Pa iz koga se vi delate norca? Kdo se je čez noč spomnil takšne bedarije? Za škoditi komu? Ljudem, ki so že itak na robu z živci?" piše bralka, ki se nadalje sprašuje, kdo bo potnikom vrnil stroške za že kupljene mesečne vozovnice. Na Arrivi naj bi ji odgovorili, da tega namena nimajo, za reševanje težave pa naj bi jo napotili na občino. 

Kako odločitev upravičujejo na občini?

Na Občini Piran so nam potrdili, da so s 1. marcem ukinili avtobusne prevoze po 21. uri. Novico naj bi 25. februarja objavili na občinski spletni in Facebook strani, koncesionar mestnega prometa Arriva pa naj bi dan kasneje na svoja vozila in postajališča obesil še tiskana dvojezična obvestila.

"Na Občini Piran smo sprejeli to odločitev na podlagi večkratne pobude občinske svetnice Dine Kolar, ki je razpolagala z informacijami voznikov Arrive, da avtobusi po 21. uri vozijo povsem prazni, brez potnikov, in v izogib nepotrebnim stroškom (stroški dela in stroški goriva za izvajanje koncesije), ki so kriti iz občinskega proračuna. Občinska svetnica nam je očitala neracionalno porabo proračunskih sredstev in hkrati predlagala, da se izvajanje avtobusnih prevozov po 21. uri do preklica t. i. policijske ure ukine," pojasnjujejo na občini.

Bodo vrnili denar za mesečne vozovnice?

O tem, ali bodo rednim vozačem, ki so si že kupili mesečno karto, povrnili del plačanega zneska, glede na to, da ne morejo koristiti storitev v polnem obsegu, so nam odgovorili, da odločitev glede tega še ni bila sprejeta.

So se pa na občini postavili na stran naše bralke. "Pritožbe potnikov so upravičene, zato bo župan ponovno premislil o smiselnosti ukrepa, ki je bil sprejet na pobudo občinske svetnice Dine Kolar," so zaključili.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Arrivo, a odgovorov še nismo prejeli. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kar je prav-je prav. |  04 .04. 2021 ob  06: 55
Strinjam se z objavo Svetnika .Popolnoma ima prav. Dina ni dorasla poslanstvu, ki ga opravlja. Je pač ženska, ki misli, da ima vedno prav. "MISLI".
Piranež |  04 .04. 2021 ob  06: 45
O ta Dina, kamorkoli pride napravi zdrahe ! Preveč se vtika v stvari, katerim ni dorasla, preveč vtika svoj nos, tam, kamor ni treba. Odkar si v penziji imaš preveč časa in delaš zdrahe med ljudmi. Eh...Dina, Dina kdo te je le izbral za svetnico jQuery112306782580018766999_1617511323613
Piranež |  25 .03. 2021 ob  04: 55
Po svojem ima Dina prav !!? Ali pa ne !! jQuery1123029235629306891053_1616643710489 Gospa ima svoj avto in jo , zato ne brigajo drugi ljudje, ki tega nimajo ! Morda jo bodo sedaj uslišali in ukinili avtobusno progo med "" 22 in 5 uro zjutraj ? Verjetno obstajajo tudi potniki, ki potrebujejo prevoz z upravičenim razlogom v času policijske ure ?? Dina bi se morala preselit v neko drugo večje Slovensko mesto, da tudi tam naredi red, (Lj,Mb,Kr,Ce,...itd..itd... ne vem, če ji bo uspelo ,kot na obali. Končno njo so na občini uslišali....Zakaj se pa ne ve !! Bo treba poklicat novinarko Carl, da malo povpraša na Arivi, kako so povezani z Dinim vstrajanjem za ukinitev prog !??
Istrijan |  05 .03. 2021 ob  20: 40
E ta Dina...kamorkoli pride isti problemi.
Pametna, prepotentna, ona ima vedno prav....ben tabot nima (ma nnka vre prei ne).

Naj jih ona hodi iskat z vozom in pelje domov. Ku ona po 21ih čiča doma ne pomeni, da anka drugi...