V Piranu bodo zasadili vrt medgeneracijske solidarnosti

Piran

V piranski občini bodo današnji svetovni dan prostovoljstva obeležili z zasaditvijo mediteranskega vrta medgeneracijske solidarnosti. K akciji, v okviru katere bodo posadili fige, so pristopili občina, piranski Rdeči križ in društvo Jaz sem najboljši. Organizatorji ob tem poudarjajo, da prostovoljno delo postaja vse bolj pomemben element razvoja.

Kraja, kjer bo zrasel mediteranski vrt - pri fitnesu na prostem na polotoku Seča - niso izbrali naključno, saj polotok s svojo čudovito naravo in fitnesom na prostem močno spodbuja srečanje in druženje vseh generacij, so zapisali v občini Piran.

Prostovoljno delo postaja vse bolj pomemben element razvoja piranske skupnosti, so poudarili. Zato tudi upajo, da se jim bo pri urejanju vrta pridružilo čim več posameznikov. Obenem se na občini zahvaljujejo piranskim prostovoljcem, ki so že do zdaj s svojim delom pomembno prispevali k dvigu kakovosti življenja v skupnosti.

Pri zasaditvi vrta bodo sodelovali predstavniki občine, društva Jaz sem najboljši in območne organizacije Rdečega križa ter tudi Prostovoljnega gasilskega društva Piran, Lions kluba Portorož, programa celovite skrbi za brezdomec Kažun in Kriznega centra za žrtve nasilja.

Projekti potekajo v sodelovanju z občino

Med projekti, ki tako ali drugače potekajo v sodelovanju z občino, velja omeniti brezplačno pravno svetovanje socialno ogroženim, ki ga od lanskega leta nudi Pravni center za varstvo človekovih pravic, prostore zanj pa je v brezplačno uporabo ponudila občina. Občina sofinancira tudi delovanje programa celovite skrbi za brezdomne osebe Kažun, ki trenutno nudi streho nad glavo sedmim osebam. Občina prav tako v sodelovanju z Rdečim križem nadaljuje s projektom nudenja brezplačnih toplih obrokov, sredstva zanj pa so predvidena tudi v občinskem proračunu za prihodnje leto.

Deli novico:

koliko nas je lačnih |  05 .12. 2013 ob  14: 06
prostovoljno delo postaja vse bolj pomemben element razvoja lastne reklame in politične prepoznavnosti...prisotni bogataši naj vsak iz denarnice potegne 20eur in jih nameni ljudem, ki jih potrebujejo