V PIRANSKIH VASEH OD DANES LE ŠE LOKALNI PROMET: Katere izjeme so dovoljene?

Piran

Na lokalnih cestah v upravljanju piranske občine, ki se priključujejo na cestno omrežje prek državnih cest Valeta-Sečovlje in Koper-Dragonja, stopa v veljavo prepoved tranzitnega prometa. Na omenjenih cestah bo tako dovoljen le lokalni promet.

Cilj ukrepa, ki so ga na občini napovedali že prejšnji teden, je preprečiti zastoje na lokalnih cestah, ki otežujejo vsakdanje življenje občank in občanov.

Na omejitev tranzitnega prometa tako opozarjajo table v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku.

Na cestah, s katerimi upravlja občina, je po novem dovoljen le lokalni promet, to je promet tovornih vozil, ki imajo na tem območju izhodišče ali cilj, promet motornih vozil, katerih vozniki, lastniki ali imetniki pravice uporabe imajo na tem območju stalno ali začasno prebivališče, promet motornih vozil, ki so v lasti oz. v uporabi pravne ali fizične osebe, registrirane za opravljanje prevozov s sedežem ali podružnico in urejenim parkiriščem na tem območju, ter avtošole, ki ima na tem območju sedež ali podružnico in urejeno parkirišče.

Poleg omenjene postavitve nove vertikalne prometne signalizacije je začela Občina Piran reševati problematiko prometnih zastojev na občinskih lokalnih cestah tudi s sistemskimi rešitvami. Tako obveščajo vse ponudnike brezplačnih in plačljivih navigacijskih sistemov, da je tranzitni promet na lokalnih cestah v upravljanju občine prepovedan in naj zato iz svojih navigacijskih sistemov, ki v primeru zastojev na glavnih državnih cestah preusmerjajo svoje uporabnike na lokalne ceste, te izločijo.

Na piranski občini verjamejo, da bodo z obema ukrepoma v času turistične sezone na občinskih lokalnih cestah zmanjšali tranzitni promet in bistveno pripomogli k pretočnosti in varnosti prometa na območju Sečovelj, Dragonje, Svetega Petra, Nove Vasi, Padne in ostalih zaselkov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  31 .07. 2019 ob  17: 28
14
Ej. Zahtevate da ugasnejo navigacijojQuery112307731929758115539_1564586198641? Nekaj tako neumnega se lahko spomnite samo vi uradniki. Želimo si turistov v naših vaseh........... A vam ne pride v možgančke, da je v Secovlju potreben prometni pas za zavijanje levo? Pa nova cesta Šmarje Dragonja? Ej uradniki nas dušijo. Lp
vseved |  31 .07. 2019 ob  16: 43
13
Če prav razumem, ne sme v Novo vas nihče razen tam živečih?