V PARKU ŠKOCJANSKE JAME IŠČEJO NOVEGA DIREKTORJA: To so pogoji, ki jih more izpolnjevati

Slovenija

V Parku Škocjanske jame so razpisali prosto delovno mesto direktorja javnega zavoda. Prijave zbirajo do 15. februarja, štiriletni mandat pa bo izbrani kandidat nastopil maja letos. Dosedanji direktor Stojan Ščuka namreč sredi tretjega mandata odhaja v pokoj.

Kandidat za delovno mesto direktorja mora poleg splošnih pogojev, ki jih določajo predpisi s področja delovnega prava, izpolnjevati še druge - poleg univerzitetne izobrazbe ustrezne smeri in najmanj desetih let delovne dobe tudi najmanj pet let delovnih izkušenj na vodstvenih delih. Poleg tega mora biti sposoben organiziranja in vodenja dela v zavodu, obvladati vsaj en svetovni jezik in biti dober poznavalec razmer v parku.

Kandidat mora izpolnjevati tudi pogoje, da ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, oziroma ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev ter zoper njega ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Prijavi na razpis je treba poleg vseh dokazil, katerih točen seznam je naveden na spletni strani Parka Škocjanske jame, predložiti tudi vizijo varstva in razvoja Parka Škocjanske jame z opredelitvijo ključnih ciljev varstva narave za obdobje nadaljnjih štirih let.

Direktorja javnega zavoda Park Škocjanske jame bo imenovala vlada. Mandat traja štiri leta, po preteku mandatne dobe pa je lahko ponovno imenovan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija