V PARIZU S 30-CENTIMETRSKIM NOŽEM NAD POLICISTA: Napadalec ubit, ni šlo za terorizem

Kronika

Na železniški postaji Gare du Nord v Parizu je neimenovan moški danes napadel dva policista, ki sta v obrambi napadalca ustrelila. Storilec, ki je strelnim ranam podlegel, je grozil s 30-centimetrskim nožem, na katerem je bil napisan slogan "vsi policisti so barabe", navajajo tožilci.

"Napadalec, ki je imel nož, je grozil policistoma in ju očitno želel poškodovati in ubiti," je povedal francoski notranji minister Gerald Darmanin. "Uporabila sta svoje službeno orožje, da sta ga nevtralizirala in pri tem je umrl," je dodal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pariško tožilstvo je povedalo, da so v bližini napada našli nož s kraticami ACAB (All Cops Are Bastards). Gre za svetovni protipolicijski slogan, za katerega se domneva, da je bil prvič uporabljen v Združenem kraljestvu. "Slogan ACAB je očitno znak, da je oseba želela neposredno napasti policijo," je dejal Darmanin.

"Šlo je za posameznika, ki je bil policiji poznan kot nekdo, ki tava po postaji," je za francosko televizijo RMC povedal francoski minister za promet Jean-Baptiste Djebbari. Vendar je neimenovan policijski vir kasneje za AFP povedal, da moški, rojen leta 1991, varnostnim silam prej ni bil znan.

Oblasti današnjega incidenta niso povezale s terorizmom, kar so potrdili tudi nacionalni protiteroristični tožilci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija