V PARIZU JE ŠLO ZA POSKUS UMORA: Policisti napadalca trikrat ustrelili v prsni koš, zdaj je v bolnišnici (FOTO, VIDEO)

Svet

V napadu z ostrim predmetom na železniški postaji Gare du Nord v Parizu je bilo danes lažje ranjenih pet ljudi, eden pa huje. Policija je na napadalca streljala in ga huje ranila, policisti pa so ga nato prijeli. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP policija dogodka ne obravnava kot teroristični napad, temveč kot poskus umora.

Policisti, ki so napadalca ustrelili in prijeli, niso bili na dolžnosti, saj so se s policijske postaje z vlakom vračali domov. Kljub temu so imeli dovoljenje za uporabo strelnega orožja, je poudaril francoski notranji minister Gerald Darmanin. Dodal je tudi, da napadalec ni uporabil noža temveč še neznan "nevaren predmet".

Minister je že pred tem na Twitterju pohvalil "učinkovit in pogumen odziv" policistov. Med ranjenimi je bil sicer tudi pripadnik francoske mejne policije, ki je delal na postaji.

Napadalca so policisti med intervencijo trikrat ustrelili v prsni koš, po prijetju pa so ga odpeljali v bolnišnico, kjer se trenutno še bori za življenje. Natančen motiv za napad še ni znan.

Incident je povzročil hude zamude vlakov v jutranji konici, kljub napadu pa francoski nacionalni železniški prevoznik SCNF ni odpovedal nobenih železniških povezav.

Postaja Gare du Nord je ena izmed najbolj prometnih železniških postaj na svetu, saj prek nje dnevno potuje kar 700.000 ljudi. Med drugim je tudi končna postaja povezav Eurostar in Thalys, ki povezujeta Pariz z Veliko Britanijo, Nemčijo, Nizozemsko in Belgijo.

Francija sicer ostaja v stanju povečane varnostne pripravljenosti po vrsti terorističnih napadov leta 2015.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija