V PALAČO SABINI-GRISONI PRIŠEL INKUBATOR SEŽANA: Javni poziv podjetnikom za vključitev je še odprt (FOTO)

Koper

Prostori v palači Sabini-Grisoni, ki jih je občina Koper namenila spodbujanju podjetništva, bodo že na začetku delovanja polno zasedeni. Za izvajanje dejavnosti podpore novim podjetjem je bil z javnim razpisom izbran Inkubator Sežana, ki deluje 30 let. Danes so poslovno enoto slovesno odprli.

Inkubator ima v prvem nadstropju nedavno prenovljene palače na Vergerijevem trgu na voljo 82 kvadratnih metrov površine. Obsegajo tri pisarne in šest mest za t. i. coworking. Skupaj je na voljo devet delovnih mest.

Javni poziv podjetnikom za vključitev v inkubator je še odprt. Prispelo je že toliko prijav, da bodo prostore zagotovo zapolnili. Katera podjetja bodo vključili, bo odločila strokovna komisija, je povedala pomočnica direktorja Inkubatorja Sežana Maja Cergol Lipnik.

Podjetjem bodo dodelili delovni prostor, a ne le to. "Radi povemo, da nismo nepremičninska agencija, ampak tudi prva podpora podjetnikom, ki se podajajo na poslovno pot," je dejala pomočnica direktorja. Pojasnila je, da bodo podjetnike izobraževali, mentorirali, jih učili "mehkih podjetniških veščin" in jim pomagali pripraviti učinkovit poslovni model za zagon podjetja. Nasploh nameravajo uporabljati že preizkušene metode, ki so jih razvili v Sežani.

Pogodbo o sodelovanju sta danes slovesno podpisala koprski župan Aleš Bržan in župan občine Sežana, ustanoviteljice Inkubatorja Sežana, David Škabar. Direktor Inkubatorja Sežana Dorijan Maršič je med drugim napovedal, da bodo prve delavnice, namenjene študentom, začeli izvajati že prihodnji teden.

Pogodba o sodelovanju med občino Koper in Inkubatorjem Sežana velja eno leto in vsebuje možnost podaljšanja. V Kopru so se do zdaj vsi poskusi vzpostavitve podpornega okolja za nova podjetja izjalovili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  10 .11. 2022 ob  07: 33
Podpora županu na vilitvah ima svojo ceno. Dobro so to izpeljali. Čakamo na odločitev v Luki Koper. Se je kandidat že preselil v Koper.