V OBNOVLJENI KOPRSKI TELOVADNICI: Pedagoška fakulteta organizirala prvi Dan odprtih vrat (FOTO)

Koper

V okviru Tedna Univerze na Primorskem je Pedagoška fakulteta 22. marca organizirala prvi Dan odprtih vrat obnovljene telovadnice UP PEF, ki jo od leta 2022 pridno uporabljajo različne generacije – vrtčevski otroci, šolarji, študenti in zaposleni.

Luč v telovadnici se prižge že zgodaj zjutraj, ko vanjo vstopijo razigrani otroci Vrtca Delfino Blu in šolarji Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio. V okviru dneva odprtih vrat so mladi v svojem spremnem govoru izpostavili, da so zelo veseli novega, svetlega, velika prostora za izvajanje športne vzgoje in so še posebej veseli, da jim ni potrebno po dežju hoditi do stare telovadnice. Nova je namreč povezana z njihovo stavbo. Da je bil dan odprtih vrat še bolj prazničen, so zbrane s pesmijo in plesom razveselili otroci, piko na i pa je dodal še Fantovski pevski zbor UP PEF.

Študentje so z novim prostorom pridobili tudi nove vsebine, ki jih ponuja Šport UP – redne športne in rekreativne dejavnosti, ki so namenjene tudi zaposlenim na Univerzi na Primorskem. Prorektorica dr. Tina Štemberger je izrazila veliko zadovoljstvo ob veliki pridobitvi in poudarila, da Univerza na Primorskem tudi s to pridobitvijo zasleduje cilj, da se študenti in zaposleni čim več gibajo. Prodekanja Pedagoške fakultete dr. Silva Bratož pa je izrazila navdušenje nad zglednim medgeneracijskem sodelovanjem in dodala, da si želi odličnega sobivanja še naprej.

"Telovadnica, 50 let stara doma, ki je bila včasih v uporabi Srednje kovinarske in prometne šole Koper, je sedaj, obnovljena, vsak dan v uporabi do poznih ur, ko pridejo na vrsto še vsi izbirni športni predmeti," je na dogodku, ki je potekal v letu praznovanja 50. obletnice Pedagoške fakultete v Kopru, izpostavila visokošolska učiteljica Giuliana Jelovčan, gonilna sila športnih dejavnosti na fakulteti, in se ob tej priložnosti italijanski šoli in vrtcu zahvalila za skrbno uporabo skupnega prostora. Zahvalila se je tudi vsem ostalim obalnim vrtcem in šolam, ki so Pedagoški fakulteti vrsto let omogočili uporabo svojih prostorov za izvedbo gibalno-športnih predmetov v okviru pedagoških študijskih programov.

Ob zaključku dogodka se je prorektorica Univerze na Primorskem Giuliani Jelovčan in njenim sodelavcem, dr. Tadeji Volmut, dr. Andreju Kocjanu in Bojanu Šturmu, iskreno zahvalila za njihovo predanost pri zagotavljanju nemotenega poteka študijskega procesa v telovadnici. Njihov doprinos je ključen pri ustvarjanju spodbudnega športnega okolja ter prispeva k kakovosti univerze.