V objektiv ujeli BMW-jev razred B

Avtomoto

BMW serija2 active tourer. Po številnih zamaskiranih fotografijah novega bavarskega modela so na splet ušle tudi fotografije popolnoma nezamaskiranega novinca. Oblikovno najbližje i3, kljub vsemu pa presenetljivo močno spominja na Mercedesov razred B.

BMW je na lanskem salonu v Parizu javnosti razkril študijo povišanega modela C-segmenta, ki pa naj bi kmalu doživel tudi serijsko proizvodnjo. Serija2 active tourer, kot naj bi se uradno imenoval, bo prihodnje leto kupcem že na voljo, ta teden pa so se na spletu pojavile tudi prve fotografije popolnoma nezamaskiranega primerka s snemanja reklamnih spotov za ta model.

Premiero tega modela tako lahko pričakujemo prihodnjega marca v avtosalonu v Ženevi, postavljena pa bo na novo razvito platformo UKL s pogonom na prednji kolesni par. Naj bi pa bil nekoliko kasneje po nekaterih neuradnih podatkih na voljo tudi z xDrive štirikolesnim pogonom. Posebna naj bi bila tudi paleta motorjev, ki jo bodo predstavljali bencinski in dizelski trivaljniki, podprti s turbo tehnologijo. Iz 1,5-litra gibne prostornine, naj bi iztisnili od 90 kW (122 KM) do 165 kW (224 KM) na bencinski ter od 60 kW (82 KM) do 135 kW (184KM) na dizelski strani. V ponudbi pa naj bi bila tudi hibridna različica.

Najprej naj bi se v prodaji znašla različica s petimi sedeži, kasneje pa tudi podaljšana različica s prostorom za sedem potnikov.

Deli novico: