V novo leto z nekaj cenejšim gorivom

Zadnja letošnja sprememba cen naftnih derivatov prinaša nekaj nižje cene. Liter najbolj prodajnega pogonskega goriva se bo opolnoči pocenil za nekaj več kot en cent, kurilno olje pa bo cenejše za skoraj dva centa.

Cene naftnih derivatov v Sloveniji se določajo na vsakih 14 dni skladno z vladno uredbo, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in na gibanju tečaja dolar-evro.

Dizelsko gorivo se bo v torek pocenilo za 1,7 centa na 1,370 evra za liter. Neosvinčeni 95-oktanski bencin se bo pocenil za 1,1 centa na 1,435 evra za liter, medtem ko se bo cena 100-oktanskega bencina znižala za en cent na 1,473 evra za liter.

Pocenilo se bo tudi kurilno olje, za liter katerega bo spet treba odšteti manj kot en evro. Njegova cena se bo namreč znižala za 1,8 centa na 0,997 evra, so sporočili iz OMV Slovenija in Petrola.

Leto 2013 končujejo na nekaj nižjih ravneh, kot so ga začele - liter 95-oktanskega bencina je bil namreč 1. januarja za 5,1 centa dražji, kot bo ob prehodu v leto 2014.

Deli novico: