V NESREČI UMRLA HČI "PUTINOVIH MOŽGANOV": Bila je na sankcijskem seznamu Velike Britanije (VIDEO)

Kronika

V eksploziji avtomobila v bližini Moskve je umrla hči Darija Dugina, je sporočila ruska policija. Gre za hči vplivnega ruskega desničarskega ideologa Aleksandra Dugina, ki ga mediji pogosto imenujejo za "Putinove možgane". Sama je bila sicer goreča zagovornica ruske vojaške agresije na Ukrajino.

Po navedbah preiskovalcev je do eksplozije avtomobila prišlo v soboto zvečer med vožnjo v enega od predmestij Moskve. Po prvih dognanjih je eksplodirala v vozilo podtaknjena bomba, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju ruskih medijev je bila 29-letna novinarka in politologinja Darja Dugina na sankcijskem seznamu Velike Britanije zaradi širjenja propagande in lažnih novic glede vojne v Ukrajini, ki jo je 24. februarja zagnal ruski predsednik Vladimir Putin. Preiskovalci sicer še preučujejo, ali je bil bombni napad namenjen Dugini ali komu drugemu.

Tudi njen oče, radikalni filozof in avtor Aleksandar Dugin, velja za enega od ideologov ruskega napada na Ukrajino. Na Zahodu ga pogosto imenujejo za "Putinove možgane", kar naj bi pomenilo, da ima velik vpliv na ruskega predsednika in njegovo razmišljanje.

Po poročanju ruske tiskovne agencije Interfax se je Dugin v soboto skupaj s hčerko udeležil "domoljubnega festivala", nato pa naj bi dogodek skupaj zapustila. A v avtomobilu je bila samo Darja.

Ruski nacionalisti in voditelji proruskih sil v Ukrajini so že ocenili, da je šlo za poskus atentata na Dugina. "Teroristi ukrajinskega režima so poskušali likvidirati Aleksandra Dugina, a so ubili njegovo hčer," je sporočil vodja samooklicane doneške republike Denis Pušlin.

Komentatorji v Ukrajini sicer dvomijo, da bi bile ukrajinske sile ob soočanju z rusko vojsko na domačem sploh zmožne izvesti takšen napad, še poroča dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  21 .08. 2022 ob  21: 51
-1
Danes je velik dan za demokracijo! Umrla ke komunistična diktatorka! Bravo
manemebasat |  21 .08. 2022 ob  14: 29
-3
Stiv, nikakor ne potegnes glave iz riti. Beee bee
Stiv Rivs |  21 .08. 2022 ob  12: 43
Putinovi nacisti se že ubijajo med sabo.