V NESREČI NA CESTI KOPER-DRAGONJA UMRL 89-LETNI TRŽAČAN: Povzročitelj zapeljal čez dvojno neprekinjeno črto (FOTO)

Kronika

V nedeljo ob 18.38 se je izven naselja Srgaši, na glavni cesti Koper-Dragonja zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 89-letni sopotnik, tri osebe so bile poškodovane huje, tri pa lažje, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Z  ogledom  kraja so policisti prišli do prvih ugotovitev, ki kažejo na to, da je prometno nesrečo povzročil  62-letni državljan Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom vozil od Kopra proti Dragonji, kjer so trije prometni pasovi. V levem ovinku je zapeljal v levo preko dvojne neprekinjene ločilne črte ter čelno trčil v osebni avto, ki ga je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 65-letni državljan Italije. Za vozilom Italijana sta vozila še dva voznika (71-letni državljan Italije in 53-letni državljan Slovenije), ki sta oba trčila v bok vozila državljana Italije. Ta se je po trku prevrnil na bok in obstal.

V vozilu 65-letnega državljana Italije, po poročanju Primorskega dnevnika so bili potniki Tržačani, je bil kot sopotnik na sprednjem sedežu 89-letni državljan Italije, ki je na kraju umrl, zanj je bila odrejena sodna obdukcija. V tem vozilu sta bili še dve potnici, ki sta se v nesreči huje poškodovali. Preiskovalna sodnica bo odredila sodnega izvedenca za pregled vozil.

Povzročitelju kazenska ovadba

Povzročitelj je bil ob trčenju lažje poškodovan. Na kraju ni mogel opraviti preizkusa  alkoholiziranosti,  odpeljan  je  bil v SB Izola, zanj pa je bil odrejen strokovni pregled na alkohol, zdravila in mamila. Sledi mu kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnost. Cesta je bila zaprta vse do 0.33, ko je bil promet ponovno sproščen.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Koper umrlo 11 oseb, lani v enakem obdobju pa 9, so sporočili s koprske policijske uprave.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija