V NESREČI MED ŠKOFIJAMI IN ANKARANOM HUDO POŠKODOVAN 16-LETNIK: Med prehitevanjem trčil v kombi

Kronika

V petek se je ob 18.24 na regionalni cesti med Škofijami in Ankaranom pripetila prometna nesreča, ki jo je povzročil šele 16-letni Italijan. Policisti so ugotovili, da je 38-letna domačinka s kombijem vozila iz smeri Ankarana v smeri Škofij. V križišču je nameravala zaviti v levo, kar je nakazala z uporabo levega smernika. Za njo se je pripeljal voznik motornega kolesa ter pričel prehitevati kombi, pri tem trčil vanj in padel po vozišču. Fant se je hudo telesno poškodoval. Odpeljan je bil v bolnico Izola, zanj sledi obdolžilni predlog.

Fotografije so simbolične.

V petek zjutraj je 23-letni voznik trikolesa zaradi prekratke varnostne razdalje med Valeto in Lucijo trčil v pred seboj ustavljeno kombinirano vozilo, ki ga je upravljal 33-letni voznik. Po trčenju je zapeljal levo in trčil še v 64-letnega voznika osebnega avtomobila. Voznik trikolesa se je v nesreči lažje poškodoval, zaradi povzročitve nesreče pa mu je bil izdan plačilni nalog.

V petek ob 23.50 uri je 21-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo iz Sežane proti Divači v ovinku z vozilom zapeljal desno izven vozišča ter po vožnji po bankini trčil v brežino. V nesreči se je lažje telesno poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto se je 46-letni voznik osebnega avtomobila pri Senožečah vključeval iz makadamskega izogibališča na regionalno cesto in pri tem izsilil prednost 21-letnemu vozniku osebnega avtomobila, kateri je v izogib trčenju z vozilom zapeljal izven vozišča na travnato brežino kjer se je prevrnil preko strehe ter se lažje telesno poškodoval. Do trčenja med vozili ni prišlo, povzročitelju pa bo izdan plačilni nalog.

V soboto je 45-letnik zaradi neprilagojene hitrosti z motornim kolesom v krožišču v Luciji padel. V nesreči se je lažje telesno poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto malo ob 23:40 je 35-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem zaradi neprilagojene hitrosti na ravnem delu ceste padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je vozil brez uporabe zaščitne čelade, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,54 mg/l alkohola. Policisti so mu za vse kršitve izdali plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija