V NEMČIJI PREPLAH ZARADI BOMBE NA ŽELEZNIŠKI POSTAJI: 'Ročna granata' je bila v resnici polnilnik za telefon (FOTO)

Svet

Na glavni železniški postaji v Hannovru na severozahodu Nemčije so danes evakuirali potnike z več peronov in začasno zaustavili nekaj vlakov, potem ko je 38-letna potnica na vlaku pustila prenosni polnilnik baterij, ki je bil videti kot ročna granata, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Potnica je danes dopoldne na vlaku, ki je bil namenjen na glavno železniško postajo v Hannovru, med sedeži pozabila prenosni polnilnik, ki je bil po navedbah policije videti kot pristna ročna granata. Predmet je opazil 23-letni sopotnik in o tem obvestil pristojne organe.

Policija je nato evakuirala potnike z vlaka in bližnjih peronov ter poklicala strokovnjake z nemške agencije za odstranjevanje bomb, ki se sicer običajno ukvarjajo z neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi iz časa druge svetovne vojne.

Strokovnjaki za eksplozive so ugotovili, da je šlo v resnici le za prenosni polnilnik, namenjen polnjenju mobilnih telefonov in drugih manjših elektronskih naprav. Železniško postajo v Hannovru so v celoti ponovno odprli po manj kot eni uri.

Policija je medtem s pomočjo posnetkov varnostnih kamer izsledila lastnico predmeta, ki se je vkrcala na vlak za Hamburg, potem ko je polnilnik pustila v Hanovru. Aretirali so jo na železniški postaji Hamburg-Harburg in proti njej uvedli preiskavo zaradi kršenja javnega reda in miru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija