V nekaterih delih države še vedno motena dostava pošte

Kronika

Zaradi ekstremnih vremenskih razmer, ki so večji del države zajele te dni, je na določenih območjih še vedno otežena oziroma ponekod celo onemogočena dostava pošiljk, saj so zaprte številne ceste, veliko pa jih je težko prevoznih. Na Pošti Slovenije sicer pravijo, da se stanje počasi normalizira in takoj, ko je mogoče, pismonoše opravijo dostavo.

Kot so pojasnili na Pošti, še vedno ne morejo opraviti dostave na poštah v Dobovcu, Zgornjem Jezerskem in Sovodnju. Zaradi podrtih dreves na cestah je še delno onemogočena dostava na območju idrijsko-cerkljanskega hribovja in na Šentviški planoti, drugod po državi pa danes ne bo opravljena dostava le posameznim gospodinjstvom.

Glavna težava pri opravljanju dostave so trenutno neprevozne ceste, ki so ponekod še vedno zaprte zaradi podrtih dreves. Glede na to, da je na delu mnogo ekip, ki urejajo ceste, pričakujejo, da bodo te kmalu prevozne in bo takrat mogoče opravljati dostavo tudi tam, kjer sedaj ni bila izvedljiva. V mestnih središčih nekaj težav povzročata tudi sneg in led, ki padata s streh, vendar ne v tolikšni meri, da ne bi opravljali dostave.

Zato je na določenih območjih v celoti onemogočeno izvajanje poštnega prometa, na določenih območjih pa je ta močno oviran. Dostop do gospodinjstev je najbolj otežen na ruralnih, težko dostopnih področjih. Kljub temu se pismonoše Pošte Slovenije trudijo, da razmeram primerno opravijo dostavo v čim večji možni meri.

Slovenije je otežena oziroma ponekod onemogočena tudi jutranja dostava časopisov.

Pošta Slovenije v skladu z zakonom o poštnih storitvah lahko kot izvajalka univerzalne poštne storitve prekine nemoteno zagotavljanje poštnih storitev v primeru višje sile ali v razmerah, nevarnih za dostavljavca, dostava pa se izvede takrat, ko razmere to dopuščajo. Zaradi izredno zahtevnih vremenskih pogojev v določenih delih Glede na to, da so določena območja še vedno brez elektrike, tudi nekatere pošte do nadaljnjega ne morejo poslovati. Na območju ljubljanske poslovne enote danes ne poslujejo pošte v Turjaku, Osilnici, Notranjih Goricah, Rakeku, Begunjah pri Cerknici, Grahovem in Logatcu, s skrajšanim delovnim časom pa še pošte v Velikih Laščah, Kočevski Reki in Rovtah.

zato |  07 .02. 2014 ob  19: 17
časar ni dobil pisma!!!