V NEKAJ URAH NA OBALI ZAPADLO VEČ DEŽJA KOT LANI V TREH MESECIH SKUPAJ: Ob bliskanju, nalivih in sodri gasilci niso mogli počivati

Koper

Včeraj je na Obali zapadla velika količina dežja, bliskalo je in grmelo, ponekod je padala tudi sodra. Nekaj dela so v popoldanskih urah imeli tudi gasilci Gasilske brigade Koper. Danes in jutri večjih nalivov ni pričakovati, pretežno oblačno bo, po državi se bodo pojavljale predvsem krajevne plohe.

Kot je na Facebooku zapisal ljubiteljski meteorolog Valter Grizančič s portala Ciklon.si, je včeraj na Obali zapadlo več dežja kot v lanskem januarju, februarju in aprilu skupaj.

Samo danes je padlo na obali toliko dežja, kot lani v celem januarju, februarju, aprilu skupaj. In tja do okoli 12.1 ga...

Objavil/a Valter Liam Ciklon dne Sobota, 02. januar 2021


Prebivalci Obale poročajo o lokalno močnejših nalivih, ponekod tudi s sodro. Močno je bliskalo in grmelo.

Foto: Anedrej in Aleš

Objavil/a Ciklon.si dne Sobota, 02. januar 2021


Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so gasilci JZ GB Koper včeraj popoldan intervenirali štirikrat. Ob 14.26 je v Šalari plaz ogrožal letno kuhinjo. Gasilci so plazovito območje prekrili s 120 kvadratnih metrov folije. Ob 18.10 se je v Padni na vozišče podrlo drevo.

Ob 19.05 je na Vanganelski cesti v Kopru meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt in cesto. Gasilci so očistili več zamašenih odtočnih jaškov. Ob 21.59 pa so posredovali v Kampelu, kjer je zemeljski plaz zasul cesto ter zaprl pot do stanovanjskih hiš. V tem primeru so posredovali tudi delavci komunalnega podjetja.

V višje ležečih krajih po Sloveniji pa je zapadla debela snežna odeja. Zaradi novozapadlega snega je Agencija RS za okolje (Arso) opozarjala na veliko verjetnost zemeljskih plazov v visokogorju Julijcev. Opozorilo velja tudi danes.

Napoved

Danes bo pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe, ki pa bodo verjetnejše v zahodni polovici države. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo pretežno oblačno in zjutraj po nekaterih nižinah megleno. Pojavljale se bodo manjše krajevne plohe, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v alpskih dolinah okoli -4, ob morju 5, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V torek bo pretežno oblačno in zjutraj ponekod po nižinah megleno, nekaj sonca bo občasno predvsem v višjih legah ter na Primorskem. Večinoma suho bo, na Primorskem bo zapihala šibka burja.

V noči na sredo bodo padavine od juga prehodno zajele vso Slovenijo in v sredo dopoldne večinoma ponehale. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami, napoveduje Arso.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija