V MORJE BODO NAJPREJ SKOČILE ZNANE OSEBNOSTI: "Terapevtsko doživetje" na portoroški plaži (FOTO)

Piran

Na osrednji portoroški plaži bodo novo leto osemnajstič proslavili s skoki v morje. Zabavna prireditev se bo začela ob 12. uri, ko bodo začeli tudi sprejemati prijave. Prvi skakalci se bodo s pomola v morje spustili ob 14. uri. Razporejeni bodo v šest skupin po sto udeležencev, ki si bodo sledile v razmakih po 15 minut.

Portorož danes zjutraj, kjer je vse nared za novoletno doživetje.

Po pozdravu piranskega župana Andreja Korenike in glavnega organizatorja Nina Cokana bodo v vodo najprej skočile povabljene znane osebe. Vsaka skupina bo pred skokom opravila temeljito ogrevanje. Zadnja skupina bo prišla na vrsto ob 15.30. Sledil bo žreb nagrad, nato koncerti, na koncu pa ob 18. uri še ognjemet.

Organizatorji trdijo, da novoletni skok v morje ni le zabavno, temveč tudi terapevtsko doživetje, saj kopanje v mrzli morski vodi blagodejno vpliva na počutje, pomaga pri regeneraciji telesa, krepi imunski sistem ter dviga prag dovzetnosti za različne bolezenske vplive.

Novoletne skoke so v Portorožu prvič izpeljali leta 2005, takrat se jih pri rdečem svetilniku na Bernardinu udeležila le skupina prijateljev. Priljubljenost prireditve se je skozi leta povečevala, zato so se morali dvakrat seliti na večjo lokacijo, najprej na plažo Meduza, potem pa na osrednjo portoroško plažo.

Lani je v hladno zimsko morje skočilo 425 pogumnih, prireditve pa se je udeležilo približno 4000 gledalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  04 .01. 2024 ob  19: 02
-2
Kdo so ble te slavne osebnosti?
La toya,Fredi,Salome,Artur..
Ištrijan |  01 .01. 2024 ob  16: 35
Sej imajo ljubljanico, bohinjsko in blejsko kalužo, naj si slovenci tam organizirajo te šturlaste monade!
vseved |  01 .01. 2024 ob  11: 36
11
Kakšna beda od organizatorja!Najprej bodo skočile znane osebnosti! Ma ko jih jebe !