V mesto prihaja Start up:roadshow

Goriška

V okviru serije podjetniških aktivnosti in dogodkov za podjetnike in potencialne podjetnike v Primorski tehnološki park (PTP) danes prihaja Start:up roadshow Nova Gorica. Dogodek, ki se bo sicer odvil v petih mestih po Sloveniji, se je začel že včeraj v Ljubljani, nadaljeval se bo danes v Novi Gorici nato pa se seli še v Maribor, Kranj in Zagorje.

"Gre za zanimiv program in odlično priložnost za motiviranje mladih za podjetništvo, pridobitev uporabnega znanja in informacij o možnostih podpore za zagon in razvoj novega podjetja," so sporočili s PTP. Dogodek je sicer povezan tudi z nacionalnim podjetniškim tekmovanjem Start:up leta, ki ga v PTP izvajajo že 8 let v partnerstvu z najmočnejšimi tehnološkimi parki in inkubatorji v Sloveniji.

Mitja Mikuž s PTP je za Regional povedal, da je bila podjetniška pobuda na Goriškem vedno močna, v današnjem času krize pa je podjetniška iniciativa zaznavna predvsem med mladimi, ki si po študiju sicer težko najdejo zaposlitev. Največ startup podjetij se zgodi v panogah, kjer je vsaj v začetku finančni vložek v podjetje minimalen, tako je opaziti velik porast IT podjetnikov, predvsem je veliko takšnih, ki skušajo uspeti z raznimi mobilnimi aplikacijami.

Več informacij o projektu in ostalih aktivnostih PTP lahko najdete tukaj.

Na današnjem Start:up roadshowu Nova Gorica, ki se bo v prostorih PTP v Vrtojbi začel ob 13.00,  se bodo s svojimi zgodbami o zagonu in uspehu startup podjetja predstavili podjetniki iz lokalnega okolja. Tako  bodo udeležencem svoje podjetniške izkušnje med drugimi predstavili Niko Vlastelica s podjetja Webar Marina in  Tomaž Jug s podjetja Editor. Na okrogli mizi, ki se bo zgodila ob koncu dogodka, pa bodo modre misli o podjetništvu z mladimi podjetniki delili še Edvin Sever iz Letrike, Mark Pleško iz Cosylaba in Blaž Pavšič iz Roto inoxa.

Poleg omenjenih gostov bodo nova znanja o vitkem in agilnem pristopu izgradnje podjetja ter osnovne napotke, kako uspeti na tekmovanju in razpisu za nepovratna sredstva, nadobudnim podjetnikom posredovali sodelavci PTP in Iniciative Sturt:up Slovenije. Udeležencem bodo na voljo tudi vse informacije v povezavi s podjetniškim tekmovanjem Start:up leta 2014 in subvencijo Slovenskega podjetniškega sklada za zagon podjetja.

Deli novico: