V MARJETICI KOPER PODPISALI KOLEKTIVNO POGODBO: S tem so odpravili eno od neskladij, podedovanih iz preteklosti

Koper

Predstavniki Marjetice Koper in reprezentativnega sindikata so danes podpisali podjetniško kolektivno pogodbo, ki bo stopila v veljavo s četrtkom. S podpisom kolektivne pogodbe, ki bo podrobneje urejala pravice in dolžnosti zaposlenih in delodajalca, so v Marjetici odpravili eno od neskladij, podedovanih iz preteklosti.

Dogovor vodstva s sindikatom namreč odpravlja pomanjkljivo in neskladno razmerje glede ureditve delovnih razmerij in plačil, s tem pa je koprsko komunalno podjetje tudi uskladilo svoje delovanje s primerljivimi komunalnimi podjetji v Sloveniji, so sporočili iz Marjetice.

Pri tem so povzeli stališče izvršnega odbora hišnega sindikata, da dogovor prinaša predvsem uskladitev osnovnih plač, po novem pa bodo urejeni tudi dodatki za najbolj izpostavljena delovna mesta glede pogojev dela. Zgledno bo urejeno izplačilo regresa, podjetniška kolektivna pogodba pa prinaša tudi ugodnosti za člane reprezentativnega sindikata v družbi.

Po besedah direktorja Marjetice Davorja Briševca je podjetniška kolektivna pogodba temeljni dokument za ureditev pravic in obveznosti zaposlenih: "Danes so dokončno odpravljene neurejene razmere iz preteklosti, stavkovne zahteve pa izpolnjene." Tako so omogočili pošteno plačilo tistim zaposlenim, ki spadajo med socialno najranljivejše, ter povrnili določene v preteklosti odvzete pravice. Prav tako so s podjetniško kolektivno pogodbo uredili dopuste, plačila in pripadajoče dodatke.

Dogovor je pozdravil tudi predsednik nadzornega sveta Marjetice Koper Boštjan Aver. Ta je ocenil, da bo nova podjetniška kolektivna pogodba natančneje definirala pravice in dolžnosti zaposlenih ter koprsko komunalno podjetje postavilo ob bok primerljivim podjetjem iz vidika plač, dodatkov ter jubilejnih nagrad, so še zapisali v Marjetici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  31 .03. 2021 ob  07: 25
Bravo Brisevac.
Gašper tega ne bi nikoli podpisal,razen za svoje ljubljenčke.
Sedaj morate še odsloviti kooperante.
frikofrkic |  30 .03. 2021 ob  17: 58
Catwoman, torej ti nasprotuješ temu, da zaposleni na Marjetici dobijo ustrezno plačo za svoje delo? Še tvoj dolgonosi mož si ne bi upal to glasno govorit, pa kljub temu, da so večino pravic prav v njegovem času izgubili.
Cat WOMAN |  30 .03. 2021 ob  16: 45
-8
A nam gospod Briševc lohka pove kok nas bo vse skupi to stalo ? A nam gospod Briševc lohka še pove od kod bo zagotovu denar. A boste vse prevalil na nas občane ? Bi res prosila za odgovor.