V MARINI PORTOROŽ NAŠLI REŠITEV: Internautico bo nadomestila Nautica

Piran

V Marini Portorož so pred izvedbo novega mednarodnega navtičnega sejma Nautica, ki bo potekal med 16. in 19. majem, optimisti. Zmogljivosti so mesec pred prireditvijo že skoraj povsem polne, na sejmu pa se bo predstavilo okoli 150 razstavljavcev in okoli 100 plovil. Obenem napovedujejo bogato obsejemsko dogajanje z glasbenimi in modnimi dogodki.

Nov mednarodni navtični sejem Nautica Marina Portorož bo potekal v istem terminu kot pretekla leta Internautica, Marina Portorož pa zdaj prvič dogodek tudi organizira. Kot je na četrtkovi novinarski konferenci poudaril direktor marine Sebastjan Selan, imajo mesec dni pred začetkom sejma skoraj stoodstotno zapolnjene kapacitete, kar po njegovem "realno odraža prednost drugačnega načina dela in organizacije sejma".

Sejem se bo odvijal na za deset odstotkov večji površini, in sicer v dveh velikih šotorih, dveh pokritih halah, na štirih odprtih ploščadih ter privezih v morju. Na njem si bodo obiskovalci lahko ogledali "praktično vse, kar je na našem območju Jadrana možno videti na področju navtike", je opisal Selan. Organizatorji pričakujejo okoli 150 razstavljavcev ter okoli 100 plovil, od tega 60 v vodi in 40 na kopnem, med katerimi bo tudi veliko premier.

Poleg velikih jadrnic ter veliki motornih plovil in jaht bodo na ogled tudi manjša plovila na kopnem, kot so razni gliserji in gumenjaki, predstavili se bodo tudi proizvajalci oblačil in opreme za navtiko, rezervnih in dopolnilih delov za plovila itd. Sejemskemu delu so dodali tudi karavaning in kamping, ki mu bodo namenili eno od razstavnih ploščadi.

Na sejmu Nautica pričakujejo okoli 15.000 obiskovalcev, ki jim po Selanovih besedah ne bo dolgčas, saj so veliko pozornosti namenili tudi obsejemskim dejavnostim. Tako si obiskovalci lahko obetajo koncerte slovenskih glasbenikov, kot so Vlado Kreslin, Helena Blagne, Tanja Žagar in Sašo Gačnik. Priredili bodo tudi glasbeni festival Marina Music Fest, dnevno bodo potekale modne revije, na vrsti bo polfinalni izbor za Miss Slovenije, organizirali pa bodo tudi medijsko regato.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  19 .04. 2019 ob  21: 54
Selan je čudež od direktorja ...ta je sposoben iz zlata narediti drek ....naj vrnejo Marino Primorcem