KONZULAT BIH V MARIBORU ZAPIRA VRATA: Seli se v Koper

Koper

Vlada se je včeraj seznanila z zaprtjem konzulata Bosne in Hercegovine v Sloveniji s sedežem v Mariboru. Novi konzulat BiH v Sloveniji naj bi se odprl v Kopru.

Smail Festić

Veleposlaništvo Bosne in Hercegovine v Ljubljani je slovensko ministrstvo za zunanje zadeve 11. oktobra letos obvestilo, da od konca mandata častnega konzula Smaila Festića konzulat v Mariboru ne deluje več. Hkrati je veleposlaništvo v isti noti obvestilo MZZ o nameri za odprtje novega konzulata BiH s sedežem v Kopru, so včeraj po seji vlade sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Festić je bil novinar in galerist. Bil je dopisnik Borbe in Večernjih novosti, sodeloval pa je tudi z dnevnikom Večer in revijo 7D. Rodil se je leta 1939 v kraju Stolac v BiH, umrl leta 2017 v Mariboru, kjer je leta 1988 s soprogo Nevenko ustanovil Galerijo Festić, prvo zasebno razstavno-prodajno galerijo v Mariboru in tudi eno prvih v tedanji Jugoslaviji. Galerijo so po njegovi smrti preimenovali v Mednarodni kulturni center Smail Festić. Častni konzul BiH v Sloveniji je postal leta 2011.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija