V MANJ KOT 48 URAH PEŠ IZ IZOLE NA TRIGLAV: Nov izziv za Primorca Mitjo Volčanška

Izola

Pred 38-letnim ultratekačem iz Izole Mitjo Volčanškom, ki z osvojenimi razdaljami premika meje mogočega, je ta teden nov podvig: iz Izole se bo podal peš na Triglav. Svoj cilj namerava doseči v manj kot 48 urah.

Kot je Mitja zapisal na svojem Facebook profilu, bo v petek ob 6. uri zjutraj štartal iz Izole peš na Triglav. Pot ga bo vodila med drugim čez Nanos, Idrijo, Porezen, Petrovo brdo in Bohinj - do cilja, ki ga namerava osvojiti v manj kot dveh dneh. Za marsikoga nekaj nepredstavljivega, a Mitja je odlično pripravljen: "Ne smem biti preveč skromen, imam veliko kilometrov, veliko višine v nogah - samo peš sem jih naredil več kot 2000 v začetku leta in po mojem mnenju sem zadostno pripravljen," pojasnjuje ultratekač in poklicni novinar.

Idejo dobil lani na izolskem svetilniku

"Rad tečem, predvsem po hribih, 'skozi' sem dal že več tekem in izzivov," pove Izolan, ki se mu je ideja za ta izziv porodila že lani. "V jasnih zimskih dneh je tako lep pogled s svetilnika na vrh Triglava in rekel sem si, zakaj pa ne bi povezal obeh točk."

Mitja bo glede na teren kombiniral tek in hojo. Na naše vprašanje, kje namerava spati, odgovarja: "Vmes bom imel verjetno kakšne 'power sleepe'. Kolega me bo spremljal z avtom in bo imel pripravljeno spalno vrečo. Ko bom utrujen, se bom ustavil in verjetno za uro ali dve zaspal."

Na poti se mu lahko pridružite

Kot je Mitja zapisal v svoji objavi na Facebooku, bo vesel vsakega, ki se mu lahko pridruži, tudi samo za kakšen kilometer. "Moja objava ni bila namenjena reklami, ampak temu da bi se mi prijatelji, somišljeniki pridružili. In sem že dobil nekaj odzivov. Tako da vsi vabljeni, kdor bi imel čas in voljo, da se mi pridružijo za en kilometer ali več."

Kot nam je še zaupal ultratekač, bo vtise s svojega podviga skoraj gotovo sproti objavljal na svojem Facebook profilu. Če mu bo signal v gorah to seveda dopuščal.

Deli novico:

Dejan |  25 .07. 2018 ob  10: 39
Bomo spremljali in držali pesti da boš čimprej gor!
pohvalno |  25 .07. 2018 ob  08: 15
samo korajžno..
Izolana |  25 .07. 2018 ob  07: 56
Bravo, upam, da bo uspel, pa čim-več družbe in podpore pri svojem podvigu.
Eho |  25 .07. 2018 ob  02: 28
Car.