V LUKI KOPER SKLENJENA PRVA LETOŠNJA NALOŽBA: Šesta skupina tirov do skladišča avtomobilov (FOTO)

Koper

V Luki Koper so zaključili prvo večjo naložbo letos, dokončali so namreč izgradnjo šeste skupine tirov, ki vodi do središča drugega največjega skladišča avtomobilov v pristanišču. Velika prednost investicije je, da bo lahko vsak tir sprejel celoten vlak, ne da bi ga pri tem morali deliti, so danes sporočili iz Luke Koper.

Novo skupino tirov sestavljajo štirje tiri po 700 metrov dolžine. Ti imajo posebno razsvetljavo zgornjega in spodnjega dela platforme vagona, kar omogoča pretovarjanje tudi ponoči. Na tirne zaključke bodo namestili posebne jeklene ploščadi za lažje pretovarjanje avtomobilov z vagonov.

"Dodatne zmogljivosti omogočajo večjo fleksibilnost terminala in posledično hitrejši obrat avtomobilskih vlakov, kar je velika prednost za naše kupce," je pojasnil vodja terminala za avtomobile v Luki Koper Gregor Belič.

Dela v zaledju tretjega bazena so začeli lansko pomlad, ko so podpisali pogodbo z izvajalcem, družbo Kolektor CPG, v vrednosti 3,19 milijona evrov. V Luki so v teku še gradnja ro-ro priveza v tretjem bazenu, podaljševanje prvega pomola in gradnja garažne hiše.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija