V LUKI KOPER OBJAVILI RAZPIS: Iščejo predsednika uprave

Koper

Nadzorni svet družbe Luka Koper je objavil razpis za delovno mesto predsednik uprave oz. član uprave. Kandidati se lahko prijavijo do 15. septembra. Družbo od začetka julija začasno vodi članica uprave Nevenka Kržan, ki je vodenje prevzela, potem ko je sporazumno odšel predsednik uprave Boštjan Napast.

Kandidati morajo imeti med drugim najmanj univerzitetno izobrazbo in najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih v velikih družbah. Prijavi morajo poleg dokazil o izpolnjevanju pogojev priložiti program dela za celotno mandatno obdobje, v katerem morajo predstaviti svojo vizijo vodenja družbe in načrt dela, je razvidno iz razpisa, objavljenega na spletnih straneh Luke Koper.

Nadzorni svet bo izmed pravočasno prispelih in popolnih vlog imenoval predsednika uprave in/ali člana uprave za petletni mandat z možnostjo ponovnega imenovanja, so zapisali in dodali, da si pridržujejo pravico, da na osnovi razpisa ne izberejo nobenega od prijavljenih kandidatov.

Družbo od 1. julija začasno vodi članica uprave Nevenka Kržan. Predsednik uprave Boštjan Napast, ki je petletni mandat v družbi po odločitvi nadzornikov pod vodstvom Francija Matoza začel v začetku decembra 2021, je maja letos sklenil sporazum o predčasnem prenehanju mandata, po katerem je družbo vodil še do konca junija. Predsednik nadzornega sveta Mirko Bandelj je maja ob seznanitvi s sporazumom dejal, da je družba v času Napastovega mandata dosegla rekordne poslovne rezultate ter se je zelo uspešno soočala z izzivi poslovanja v zahtevnem in hitro se spreminjajočem poslovnem okolju.

V upravi je trenutno poleg Nevenke Kržan še Vojko Rotar kot delavski direktor. Nadzorni svet je sredi novembra lani z mesta člana uprave odpoklical Roberta Rožaca, ki je bil v upravo imenovan novembra 2021, potem ko je uprava na čelu z Dimitrijem Zadelom sporazumno odstopila s položaja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ratman |  01 .08. 2023 ob  09: 05
Korita so ista, le živina se menja...
kokodek |  01 .08. 2023 ob  07: 15
zelo dobro za firmo, vsako leto nova uprava.