V LUKI KOPER NAJ BI ISKALI ČLOVEKA, KI BO POSKRBEL ZA KOKAIN IZ EKVADORJA: Med njimi tudi organizator nasilnega protesta v Ljubljani

Kronika

Danes se je na Okrožnem sodišču v Ljubljani začelo sojenje skupini, ki naj bi se ukvarjala z drogo. Sojenje bi se sicer moralo začeti že v preteklem tednu, a je začetek odložil predlog odvetnice domnevnega vodje kriminalne združbe Aleša Zupančiča za izločitev sodnika zaradi dvoma o njegovi nepristranskosti, ki pa jo je ta zavrnil.

Na zatožno klop je sicer danes sedlo 14 obtoženih, 19 jih je krivdo predhodno že priznalo. Obtožnica, ki jo je pred sodiščem prebrala državna tožilka Tamara Gregorčič, obtožene tako bremeni, da so najmanj od septembra 2017 do januarja 2020 na območju Slovenije, Hrvaške in Avstrije trgovali s heroinom, kokainom, ekstazijem, konopljo, hašišem in amfetamini.

Poleg tega je del obtoženih od lanskega junija na območju Ljubljane in drugih krajev po Sloveniji in Avstriji organiziral poskusni prevoz 30 kilogramov kokaina z ladijskimi kontejnerji iz Ekvadorja v Južni Ameriki v Luko Koper, izhaja iz obtožnice. Pred dobrim letom so se povezali z neznano osebo, ki je imela zvezo v dveh ekvadorskih pristaniščih in je dobivala podatke o tem, kateri kontejnerji so namenjeni v Luko Koper in kako bi se lahko kokain naložil vanje. Imeli so tudi nalogo, da v Luki Koper najdejo človeka, ki bo poskrbel za varen raztovor kokaina, in ljudi, ki bodo zagotovili transport droge iz pristanišča.

Domnevni vodja kriminalne združbe naj bi bil Aleš Zupančič. Kot so že v preteklem tednu poročali mediji, je tožilka Zupančiču na preodbravnavnem roku ponudila, da v zameno za takojšnje priznanje zanj predlaga devet let in pol zapora ter 19.800 evrov stranske kazni, a se obtoženi ni hotel pogoditi in je krivdo zanikal.

Med obtoženimi pa je tudi Anis Ličina, ki so ga konec aprila zaradi suma trgovine z drogo aretirali avstrijski policisti. Ličino so sicer policisti ovadili tudi zaradi organiziranja nasilnega protestnega shoda 5. novembra lani v Ljubljani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  14 .07. 2021 ob  11: 16
kaj ni Kacin zadolžen za logistiko
Munk |  14 .07. 2021 ob  08: 27
liči na anus?
kokodek |  14 .07. 2021 ob  08: 17
čudni tiči so vsepovsod, največ v vladi in podprepniki. droge je treba legalizirati pa naj država pobira davke
Prognostik |  14 .07. 2021 ob  08: 08
Narod se fiksa sto na uro. Na Markovcu je kar nekaj takih čudnih tičev ...