V LUCIJSKEM LUNAPARKU NAJ BI SE INCIDENTI VRSTILI KOT PO TEKOČEM TRAKU: Gondola ni v zraku obstala le enkrat, "zakuhal" tudi električni avto? (FOTO, VIDEO)

Piran

V teh dneh je ena izmed bolj perečih tem na Obali zabaviščni park v Luciji. Na družbenih omrežjih so završala zgražanja in strah, ko je minuli konec tedna prišlo do težav pri obratovanju ene od naprav. Obiskovalci lunaparka so "za pol ure obtičali v zraku". Kot je povedala bralka, je tamkajšnje osebje namesto hitre urgence zašlo v paniko, in to naj ne bi bil edini incident, ki se je v zadnjih dneh pripetil v zabaviščnem parku. Zato se marsikdo sprašuje, koliko je pravzaprav poskrbljeno za varnost. Preverili smo.

Na problematiko omenjenega zabaviščnega parka, ki stoji na peščenem parkirišču pri portoroški marini, je na družbenem omrežju Facebook opozorila tudi primorska novinarka Eugenija Carl"Ok, zabava. Kako pa kaj varnost," se je vprašala. "Kolo na kamionskem podvozju, nosilne ploščadi na šodru, podprte z nekimi kamni ali deskami, nisem dobro videla," je opisala prizore. Na njeno objavo so se odzvali tudi tisti, ki so bili priča nenadni zaustavitvi kolesa, ki se ni premaknilo cele pol ure, med osebjem pa je zavladala panika.

Objavil/a Eugenija Carl dne Ponedeljek, 28. junij 2021

Dogajanje v lucijskem lunaparku je opisala tudi naša bralka. "Notri v gondoli so ostali pol ure, v celem parku je šel agregat," pripoveduje in opisuje stisko deklice, ki je bila med njimi. "Jokala je, panika, ni mogla dihati," pove.

Kot opisuje bralka, nihče od zaposlenih ni znal ukrepati. Poklicala je dekle, ki je prodajalo karte, ta pa naj bi ji dejala, da je "vodja parka v paniki".

Domačini so zgroženi. Sprašujejo se, kdo je v primeru takšnega "improviziranega parka" odgovoren za varnost? Zakaj zaposleni niso usposobljeni ukrepati? In nenazadnje, čigava bo odgovornost, če pride do nesreče? Za pojasnila smo se obrnili na Občino Piran, pa na Marino Portorož, ki naj bi lunaparku odstopila prostor, in na koprsko policijsko upravo, ki naj bi minuli konec tedna dobila prijavo o incidentu

V gondoli ujetih šest oseb

Na PU Koper so potrdili, da so bili policisti 28. junija ob 22.44 obveščeni o dogodku v lunaparku v Luciji, kjer je zaradi izpada električne energije prenehala delovati ena od naprav.

"Na napravi je do ponovne zagotovitve električnega napajanja obstalo šest oseb, ki pa zaradi dogodka niso bile poškodovane. Policisti na kraju dogodka niso ugotovili ogrožanja življenja ali zdravja ljudi in s tem posledično elementov uradno pregonjivega kaznivega dejanja," so pojasnili in dodali: "Glede prekrškovne odgovornosti bodo policisti v naslednjih dneh, tudi v sodelovanju z drugimi državnimi organi in inšpekcijskimi službami, zbirali obvestila in pregledali dokumentacjo ter v primeru kršitev ustrezno ukrepali." 

Pogled iz gondole, v kateri je v zraku ostala ujeta bralka. 

Ni se zgodilo samo enkrat? 

A to naj ne bi bil osamljeni incident, ki se je v minulih dneh zgodil v zabaviščnem parku. Oglasila se je še ena bralka z izredno podobno zgodbo, a drugim datumom dogodka. Tudi v nedeljo naj bi gondola obstala v zraku. "Jaz in hči sva ostali noter. In še ostali ... in ni nas bilo samo šest, ampak cel kup," je zapisala in dodala: "Naenkrat so se začele izklapljati luči ostalih naprav, nato še luči od kolesa in na gondoli... pol ure smo bili na najvišji točki kolesa," je opisala grozljivo izkušnjo, ki jo je "prestrašila na smrt". Kot je še pojasnila, naj bi jim v lunaparku po incidentu vrnili denar za vožnjo.

Bili naj bi brez gasilnega aparata

Spet tretja bralka pa naj bi v ponedeljek na lastne oči videla, kako se je začelo kaditi iz avtomobila na elektriko. "Lunapark nima niti enega gasilnega aparata!" je zgrožena. Ko se je pričelo kaditi iz električnega avtomobila, naj bi namreč zaposleni zaklical sodelavcu, naj prinese gasilni aparat, slednji pa naj bi mu odgovoril, da ga nimajo, je dogajanje povzela bralka. Ob dogodku naj bi bila prisotna tudi dva policista, nato pa naj bi vse aparature v lunaparku ugasnili.

Na piranski občini pojasnjujejo, da je zabaviščni park postavilo podjetje Lunapark Muller d.o.o. na zasebnem zemljišču, v lasti Marine Portorož in da sami za kakršnokoli ukrepanje niso pristojni. Kot je razvidno in javno dostopnih podatkov, gre za podjetje iz Kranja, ki ima enega zaposlenega.

Na podjetje smo naslovili nekaj novinarskih vprašanj, čakamo pa tudi še odgovore Marine Portorož.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Gonzales23 |  01 .07. 2021 ob  11: 03
-4
@td nisem ne, nisem :-)

Se pa spoznam na postavljanje mehanizacije, za razliko od te "inžinjerke" Eugenije ;-)
Gonzales23 |  01 .07. 2021 ob  11: 02
-4
@Bayliner v bistvu je bila gor moja prijateljica z vnukinjo in sta rekli, da sta dobili najboljši pogled kar se ga je dalo hehehe

Dogajanje sem opazoval od spodaj in to kar je ta novinarka spisala NITI PRIBLIŽNO NI BILO TAKO... Morda je bilo od izpada elektrike do vzpostavitve celotnega sistema cca.15min pa še to sem ogromno rekel...

Si ti bil prisoten :-) ?

Drla se je pa edina in samo ena mala punčka (4leta recimo), ki se boji višine in so jo peljali gor... Murphy pač...
Ištrijan |  01 .07. 2021 ob  08: 39
Kup starega železja zmetanega skupaj, ni važna varnost, važno da se služi!
Kako pa je z dejanskim preverjanjem varnosti pa raje nebi.....dokler se nič ne zgodi, je "vse OK"....
Bayliner |  30 .06. 2021 ob  23: 14
@ Gonzales23 - Eugenija gor ali dol ..... ko se boš sam znašel, ali pa kdo od tvojih v taki situaciji (seveda, če boš šel v tako gondolo), ali kje drugje, boš tudi pameten, kajne?
pajade |  30 .06. 2021 ob  21: 50
13
Lahko so srečni, da je gondola obstala v zraku. Tista v Italiji ni....
td |  30 .06. 2021 ob  21: 30
Se pravi ti @ManofCrap, ne vidiš nobenega problema z vsemi pritožbami glede parka in vsega kar je napisano?
td |  30 .06. 2021 ob  21: 29
10
@Gonzales23, si morda ti ta edini zaposleni pri tem podjetju?
Gonzales23 |  30 .06. 2021 ob  20: 14
-12
Pa sej kaj bi pa lahko naredili predraga Eugenija gradbena inženjerkajQuery1123022460868383233912_1625076480522?
Dokler ni elektrike nimaš kaj, pač naprave delujejo na elktriko in logično da nemoreš zdaj celo gasilsko brigado poklicati, ko je ispad elektrike dio mio hahahaha

Ampak najjača je pa ta Eugenija... Ena novinarka pametna, da sliši travo rasti, se odenkrat spozna na postavljanje težke mehanizacije lol

Važno da je ona dala oceno, da to ni varno, a uporabno dovoljenje so pa dobili na "lepe oči"?

Daj prosim te lepo idi tam slikaj ribe in školjke pa prepusti težko mehanizacijo ljudem, ki se s tem ukvarjajo za preživljanje...

Že tko je ta obala mrtvilo totalno, zdaj pa naj še to nekaj malega vzamejo...
Nevem kaj sploh siliš tja če pa ti vsaka dlaka smeta...
Drek |  30 .06. 2021 ob  17: 09
ManofSteel | 30 .06. 2021 ob 12: 58
UGA BUGA UGA BUGA....GHHH...UGA BUGA!
vseved |  30 .06. 2021 ob  14: 23
ma kakšen luna park nekijQuery112308652498198655418_1625055746542 CIGODROM!
Artu |  30 .06. 2021 ob  14: 10
21
Tukaj ni vprašanje kdo na kaj opozarja. Gre predvsem za varnost otrok. Naprave morajo biti pregledane z ustreznimi certifikati in brezhibne. Novinarka ima prav ko opozarja da so pritrjene z nekimi “deskami in kamni” Gre predvsem za otroke!! Morali bi imeti tudi načrt reševanja in ustreznega obveščanja da se otroke obvešča naj bodo mirni da je vse ok., če pride do izpada elektrike ali okvare. Ne da čakajo ukleščeni v paniki brez pojasnil. Se odrasli smo panični. Jasno je da otroke zajame panika, na višini ukleščeni v kabini….
ManofSteel |  30 .06. 2021 ob  12: 58
-16
Tam kjer so problemi tam je Eugenija...zdaj je postala še strokovnjakinja v lunaparkih hahahahaha
Sprašujem se od kod njej takšna "modrina" v njeni beticijQuery112301719131826129665_1625050369336? Če nisi vedela tista kolesa držijo šleperje...ampak to je zate znanstvena fantastika....itak. Sicer pa nisem nek apriori za te lunaparke...zato imamo Gardaland ipd. Če ni na tem nivoju...menjaj službo. Tudi v Izoli kaj so spet najdli plac za autodrom na sami travi....in to pred vhodom v plažo hahahaha...treba vsem slabim bankam pobrat parcele in jih brcnit v tazadnjo