V LUCIJI TRČILA V AVTOBUS: 84-letnica vozila brez vozniške

Kronika

Včeraj ob 10.15 je v Luciji trčila v avtobus voznica osebnega avtomobila. 84-letna gospa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, saj ji je poteklo zdravniško spričevalo, avtomobilu pa je potekla registracija. Vozilo so ji zasegli, sledi ji obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Fotografiji sta simbolični.

V Izoli so vlomili v kletne prostore stanovanjskega bloka. Odnesli so štiri električna kolesa (dve znamke Cube Urban in dve znamke Swan) in dva električna skiroja znamke HT. Škode je za 7000 evrov. V koprskem lokalu je nekdo s točilnega pulta ukradel denarnico z izkupičkom. Na Kvedrovi v Kopru pa je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je denar, nakit in kristal.

Včeraj ob 8.30 je v stanovanjsko hišo v Seči prišel pijan moški. Lastnike je žalil in jim grozil, pa tudi po prihodu policije na kraj se ni umiril. 45-letniku je bilo odrejeno pridržanje, zanj so bila uporabljena tudi prisilna sredstva, sledi mu plačilni nalog.

V Bertokih pes ogrožal promet

Policisti so dobili obvestilo, da v Bertokih večji pes teka na cesto proti kolesarjem in motoristom ter laja nanje. Policisti so lastniku izdali plačilni nalog po 46.a členu ZZZiv (če je pes na javnem kraju brez povodca). Poleg omenjenega psa je bil ob cesti opažen še manjši pes brez čipa, ki ga bo prevzelo društvo za zaščito živali.

Na območju PU Koper so policisti od včeraj zjutraj do danes zjutraj obravnavali sedem državljanov Afganistana, ki so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Sicer pa so policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 110 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in eno tatvino. Intervenirali so trikrat zaradi kršitev javnega reda in miru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija