V Londonu danes popoldne krst princa Georgea

Svet

V Londonu bodo danes popolne ob 16. uri na zasebni slovesnosti krstili tretjega v vrsti za britanski prestol, princa Georgea. Slovesnost bo potekala v ozkem krogu sorodnikov in prijateljev, saj je nanjo, kot sta danes sporočila prinčeva starša, princ William in njegova soproga Kate, povabljenih le 22 ljudi.

Na slovesnosti, ki bo potekala v kraljevi kapeli palače St. James v Londonu, bodo med drugimi prinčeva prababica in pradedek, kraljica Elizabeta II. in princ Philip, dedek, princ Charles, in njegova soproga Camilla, ter Williamov mlajši brat, princ Harry.

Seveda so povabljeni tudi stari starši po materini strani, Carole in Michael Middleton, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedem botrov

William in Kate sta za svojega trimesečnega prvorojenca izbrala sedem botrov, večinoma dolgoletnih prijateljev.

Botri, ki so jih sporočili danes, bodo Williamova sestrična Zara Phillips, Oliver Baker, ki je prijatelj para iz študentskih časov, sošolka vojvodinje cambriške Emilia Jardine-Paterson, Williamov sošolec William van Cutsem, Hugh Grosvenor, čigar mati je krstna botra princa Williama, prijateljica Williamove matere, princese Diane, Julia Samuel ter nekdanji zasebni tajnik para Jamie Lowther-Pinkerton.

Princa Georgea, ki bo nekoč postal poglavar Anglikanske cerkve, bo krstil canterburyjski nadškof William Welby.

Slovesnost bo fotografiral znani fotograf Jason Bell, predvidoma bo posnel tudi zgodovinsko fotografijo kraljice s tremi bodočimi monarhi, princi Charlesom, Williamom in Georgeom.

Mali princ bo oblečen v repliko obleke iz čipke in satena, ki jo je pri krstu leta 1841 nosila najstarejša hči kraljice Viktorije, poroča BBC.

Princ George je bil rojen 22. julija, doslej pa ga starša z izjemo trenutka ob odhodu iz porodnišnice nista pokazala javnosti.