V LJUDSKEM VRTU BREZ ZMAGOVALCA: Koprčani skočili na peto mesto lestvice

Koper

Nogometaši Maribora in Kopra so se v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Vijoličasti so kljub delitvi točk začasno zavzeli vrh prvenstvene lestvice, še tretjič zapovrstjo pa so v Ljudskem vrtu ostali brez zmage. Koprčani na drugi strani brez prvenstvene zmage v Mariboru ostajajo vse od oktobra 2009, s točko pa so začasno skočili na peto mesto lestvice.

Že v uvodu dvoboja je razburjenje Mariborčanov prinesla odločitev sodnika Šmajca, ker po igranju z roko Timoteja Dodleka po strelu Kronavetra ni pokazal na belo točko. V prvi polovici prvega polčasa z izjemo poskusa Mulahusejnovića za goste in Vrhovca za domače ni bilo pravih priložnosti, nato pa se je igra razživela. V 25. minuti Vršič iz sijajnega položaja ni mogel premagati Juga v vratih vijoličastih. Minuto kasneje je mimo vrat znova meril Vrhovec, v 29. minuti pa še Požeg Vancaš z glavo. V 34. minuti je obrambi Maribora pobegnil Mulahusejnović, ki ga je Mitrović spotaknil, Koper pa je prišel do enajstmetrovke. Mojstrsko, s panenko jo je izkoristil Vršič. Koper je imel prek Palčiča z glavo in Žužka z neposredne bližine lepo priložnost, da poviša vodstvo v Ljudskem vrtu, a se je obakrat izkazal Jug. Kazen za neučinkovitost gostov je prišla v 45. minuti, ko je po odbiti žogi Kronaveter zadel, potem ko je nespretno posredoval malce pokriti Vargić.

Še dobre pol ure in se v Ljudskem vrtu začenja zares. #forzakoper????????

Posted by FC Koper on Saturday, October 24, 2020

V drugem polčasu je prvi zapretil Kronaveter, ki je močno sprožil s prostega strela, a je Vargić v vratih Kopra odlično posredoval. Ta je bil na mestu tudi ob strelih Požega Vancaša in Mešanovića, nasploh pa je imel v drugem delu več dela od Juga, ki je bil bolj dejaven v prvih 45 minutah. V 82. minuti je z roba kazenskega prostora še enkrat poskusil Vrhovec, a je zlahka obranil Vargić. Blizu vodstvu je bil nato Koper, vendar je Žužek v 89. minuti za las zgrešil cilj. V sodnikovem dodatku je Kronaveter sicer žogo poslal v mrežo Vargića, a je Šmajc pred tem dosodil prekršek mariborskega nogometaša, kmalu zatem pa je označil še konec tekme.

V devetem krogu bodo Mariborčani 29. oktobra gostovali pri Muri, Koprčani pa bodo dan prej doma igrali proti Celju.


* Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Kalan, Švarc.
* Strelci: 0:1 Vršič (34./11-m), 1:1 Kronaveter (45.).
* Maribor: Jug, Klinar, Obreht (od 80. Tavares), Mitrović, Peričić, Kolmanič, Pihler, Vrhovec, Kronaveter, Požeg Vancaš, Mešanović.
* Koper: Vargić, Palčič, Žužek, Rajčević, Jozinović, Knežević (od 33. Jelić Balta), Dodlek, Barišič (od 70. Stevanović), Vršič (od 80. Mišić), Pejić, Mulahusejnović (od 80. Spinelli).
* Rumeni kartoni: Obreht, Mitrović; Pejić, Jelić Balta, Jozinović.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija