V ljubljanski živalski vrt prispela sibirska tigra

Ljubljanski živalski vrt je bogatejši za dva sibirska tigra. Že v torek je iz ZOO Magdeburga prispela dveletna samica, ki so jo oskrbniki v Nemčiji imenovali Danuta, v petek pa še pol leta mlajši samec Amur iz Šošto ZOO na Madžarskem. Za oba že poteka tudi akcija izbire novih imen, so sporočili iz ZOO Ljubljana.

V živalskem vrtu so o novih pridobitvah zapisali tudi nekaj zanimivosti. Kot so denimo sporočili, je Danuta mirna samica. Ko je bila stara le dva meseca, si je poškodovala eno od nog, zaradi oskrbe pa se je izredno navezala na svoje oskrbnike. Pred transportom v Slovenijo pa je bila zaradi odvečnih kilogramov celo na dieti.

Amur je povsem drugačen. Živel je precej svobodnjaško, brez kontakta z oskrbniki, zaradi česar so ga morali za izvedbo transporta uspavati.

Tigra bosta sicer po novem živela v eni največjih ograd v Evropi, so zapisali v ljubljanskem ZOO.

V ljubljanski živalski vrt so letos sicer iz tujine že pripeljali par gepardov s Švedske, samca mačjega pande iz Španije ter 2 tigra iz Nemčije in Madžarske, medtem ko so nekaj živali iz Ljubljane odpeljali drugam, denimo kenguruje v Sarajevo in gibona v Francijo.

Čeprav je izjemno slabo vreme spomladi močno vplivalo na obisk živalskega vrta, je direktorica Zdenka Ban Fischinger zadovoljna z novostmi v letu 2013, saj so po seriji manjših prenov končno pričeli tudi z reševanjem najbolj perečih problemov. "Polovico starega zverinjaka smo podrli in na njegovem mestu postavili eno največjih ograd za tigre v Evropi. Ogromna razlika med obema ogradama zdaj nazorno kaže smer razvoja živalskih vrtov v dobro živali in obiskovalcev," je poudarila direktorica.

Otvoritev ograde je predvidena za soboto 31. avgusta. Kot obljubljajo v živalskem vrtu, bo ves dan prežet s pestrim programom in delavnicami.

divja muca |  24 .08. 2013 ob  10: 18
čudovite živali, ki pa bi jih bilo lepše videti v naravnem okolju......žal smo tako kot večini živalim ogrozili tudi njim normalno bivanje v naravi in jih prisilili v ujetništva, taka in drugačna.