V Ljubljani podelili nagrade najboljšim spletnim trgovcem

Na današnji konferenci Spletni trgovec leta, ki poteka v organizaciji portala Ceneje.si, so podelili nagrade najboljšim slovenskim spletnim trgovcem. Naziv spletni trgovec leta 2013 je prejel Printink.si, nagrado za najboljšo spletno trgovino po izboru ljudstva pa je prejela spletna trgovina Ličila.si.

Poleg obeh nagrad so organizatorji tekmovanja, na katerem je sodelovalo 54 trgovin, podelili še nagrade za odličnost spletne prodaje v šestih kategorijah.

V kategoriji IT je še enkrat slavila spletna trgovina Printink.si, med novimi trgovci je zmagal Metroshop.si, spletna trgovina Ličila.si pa je priznanje dobila tudi v kategoriji moda in zdravje.

Zmagovalec kategorije avto-moto in šport je bil Silux.si, v kategoriji avdio, video in foto pa spletna trgovina Bigbang.si. V kategoriji dom in vrt je priznanje dobila spletna trgovina Biroteka.si.

Konference Spletni trgovec leta, ki je letos potekala drugič, se je udeležilo okoli 150 predstavnikov spletnih trgovcev, na njej pa se je poleg podelitve nagrad odvila tudi serija predavaj o trendih spletne trgovine, zgodbah o uspehu in potencialih hrvaškega spletnega trga.

Organizatorji želijo z dogodkom pospešiti rast spletnega nakupovanja in digitalnega oglaševanja v Sloveniji, uporabnike osveščati o varnosti in preprostosti spletnih nakupov, spletnim trgovcem pa prenesti najboljše prakse iz tujine.