V Libiji ubita Britanec in Novozelandka

Svet

Libijska policija je v četrtek, nedaleč od velikega naftnega kompleksa Melita med mestoma Sabrata in Zubara zahodno od Tripolija, odkrila trupli Britanca in Novozelandke. Oba sta bila ustreljena. Motiv za nasilje pa uvodoma ni bil znan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pri truplih obeh tujcev, ki sta delala v Tripoliju kot učitelja, so našli nedotaknjene kose prtljage, zato policija meni, da rop ni bil motiv. Britanska in novozelandska vlada iščeta dodatne informacije.

V Bengaziju so medtem prav tako v četrtek aretirali dva ameriška državljana. Arabska televizija Al Džazira poroča, da sta to dva košarkarja z univerze v Bengaziju. Najprej ju je aretirala univerzitetna policija, nato pa ju predala vojski. State Department v četrtek še ni imel dovolj informacij, ki bi jih lahko delil z javnostjo.

Libija se sooča s hudim pomanjkanjem varnosti vse od upora proti dolgoletnemu diktatorju Moamarju Gadafiju, ki so ga strmoglavili in ubili 2011. Upora so se udeležile različne oborožene skupine, ki se še niso razorožile in povzročajo težave novim oblastem.