V LETU DNI KOPRSKO KOŠARKO VRNILI MED ŽIVE: Številčen vpis v BC Koper postavlja dobre temelje

Koper

Lani je v Kopru vzniknila nova košarkarska zgodba, ki jo v okviru BC Koper vodita nekdanji igralec Luka Vončina, ki je prevzel organizacijsko-marketinško-promocijske aktivnosti in Jani Fortuna, ki skrbi za strokovni del in je tudi trener članske ekipe. "Vsekakor je to, da mlajšim oziroma otrokom omogočimo udejstvovanje v športu košarke edini in glavni razlog za postavitev vsega do sedaj," pravi slednji.

Po zaključeni zgodbi v prejšnjem klubu sta košarkar Luka Vončina in trener Jani Fortuna (na fotografiji v sredini) združila zamisli ter prišla do zaključka, da je bistvo ohraniti oziroma postaviti klub, ki bo mlajšim dal več kot samo šport oziroma košarko.

"Lahko rečem, da je bilo na začetku, kot vsaka nova zgodba, težko," zagon nove košarkarske zgodbe v Kopru opisuje Fortuna. "Praktično od začetka, pogorišča, smo v letu dni, vsaj mislim da uspešno vrnili košarko med žive ter na tribune privabili zavidljivo množico navijačev, za kar se vsakemu še enkrat zahvaljujemo," dodaja trener.

Kot ocenjuje Fortuna, so košarkarji BC Koper v prvi sezoni, ki se počasi končuje, uspešno nastopali tako v mlajših kot tudi članski kategoriji. "V klubu smo v prvi sezoni imeli 11 tekmovalnih ekip. Predvsem pa moramo izpostaviti, da smo pridobili zavidljivo število novih vpisov ter si s tem postavili dobre temelje za uspešno delo v bodoče. Hkrati se pa zavedamo, da imamo tako organizacijsko kot strokovno še veliko možnosti za napredek," pravi sogovornik.

Klub trenutno skupaj z člansko ekipo šteje okoli 180 članov. Upajo, da se bo z dobrim delom v naslednji sezoni številka dvignila na "magičnih" 200.

Iz 4. napredovali v 3. ligo 

Članska ekipa je v letošnji sezoni nastopala v 4. slovenski košarkarski ligi, kjer so si z zmago v polfinalni seriji priborili napredovanje v 3. ligo. V finalu jim je sicer zmanjkalo nekaj sreče, predvsem iz zdravstvenih razlogov, a je bil njihov cilj, zastavljen pred sezono, dosežen. 

Mlajše selekcije bodo v naslednji sezoni nastopale v 13 tekmovalnih ekipah pod okriljem KZS. "Delo je za prvo sezono zelo korektno opravljeno, moramo pa v prihodnji sezoni definitivno narediti korak naprej," ocenjuje Fortuna.

V naslednjih sezonah želijo v šport privabiti čim večje število otrok. "Tukaj ciljamo na sodelovanje z več osnovnimi šolami, kjer bi lahko predstavili košarko ter si s tem odprli novo dimenzijo glede samega nadaljevanja društva. Glede članske ekipe moramo biti previdni, saj se je košarkarska zgodba že nekajkrat odvila prehitro. Osebno mislim, da je potrebno postaviti temelje ter mlajšim fantom ponuditi priložnost in izkušnje, ki jih lahko pridobivajo skozi članske minute na igrišču," prihodnost še opisuje trener.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija