V KRKAVČE PRIŠEL Z MAČETO: Za tragedijo naj bi bilo krivo premoženje

Kronika

Osumljenec sobotnega umora in poskusa umora v Krkavčah se zaenkrat brani z molkom. Preiskovalni sodnik je danes zanj odredil pripor. Ena od žrtev, 75-letna ženska, je še vedno v kritičnem stanju. Tragediji naj bi botrovali dalj časa trajajoči spori in nesoglasja v zvezi s premoženjem, so danes pojasnili na Policijski upravi Koper.

Policisti so se v soboto zjutraj odzvali klicu občanke, da se je na naslov starejšega zakonskega para pripeljal moški in vstopil v hišo, od koder se je nato slišalo vpitje in razbijanje. Pred hišo so policisti ugotovili identiteto 71-letnika z območja Kopra. Med ogledom kraja so pod lopo hiše našli ležečega 83-letnika, nato pa v kuhinji še njegovo 75-letno ženo, je na današnji novinarski konferenci navedel pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dejan Grandič.

Moški je ob prihodu policistov še kazal znake življenja, a je kmalu umrl. Žensko pa so zaradi hudih poškodb odpeljali v izolsko bolnišnico in je še zdaj v kritičnem stanju.

Policija: med družinama potekajo spori in nesoglasja

Policisti so 71-letniku takoj odvzeli prostost in zoper njega odredili policijsko pridržanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora oz. poskusa umora. Najnižja zagrožena kazen za kaznivo dejanje umora je 15 let, je navedel Grandič.

"Po do sedaj zbranih obvestilih izhaja, da med žrtvama ter storilcem in storilčevo družino že dalj časa potekajo različni spori in nesoglasja, ki izvirajo predvsem iz naslova njihovega premoženja," je še izpostavil Grandič. Kot je dodal, je policija v zvezi s tem tudi že nekaj krat posredovala, vložili so tudi kazenske ovadbe, med drugim za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Žrtvi naj bi bili svak in polsestra osumljenca

"Sodni spori v zvezi s tem premoženjem potekajo tudi pred sodišči in sumimo, da bi prav vsebina teh sporov oz. razpleti sodnih postopkov lahko bili eden od povodov za tako kruto dejanje," je izsledke policije povzel Grandič.

Osumljenec se je do zdaj branil z molkom. Danes zjutraj so ga privedli na zaslišanje h koprskemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Preiskava se nadaljuje, tako da policija večjih podrobnosti danes še ni razkrila.

Primorske novice so danes sicer poročale, da sta žrtvi svak in polsestra osumljenca. Poleg tega naj se obračun ne bi zgodil med prerekanjem, pač pa naj bi se 71-letnik v Krkavče pripeljal z mačeto in namenom, da napade starejša zakonca.

Deli novico:

ISTRIJAN  |  09 .08. 2018 ob  13: 10
KAJ PA CES DRUGO PRICAKOVAT OD ZADRTEGA ISTIJANA KI BI SAM SEBI UZEL KRUH IZ UST
@@LOGIKA |  07 .08. 2018 ob  13: 46
Ker se bodo potem vse življenje vlačili po sodiščih, pa ko bo po 20 letih spanja sodišča in napihovanja sodnih stroškov komu prekipelo... no pol se pač dogajajo take stvari.
@en iz raje |  07 .08. 2018 ob  10: 42
še vedno lahko skleneš živi obroč okoli sodišča
@logika |  07 .08. 2018 ob  07: 28
Kaj pomeni, da država ne deluje?
Država smo mi vsi.
@ LOGIKA |  06 .08. 2018 ob  20: 20
zakaj ne smem svojega premoženja dat tistemu ki hočem ? Zakaj bi ga moral po tvoje razdelit na 4 dele če imam 4otroke?
logika |  06 .08. 2018 ob  19: 33
starši bi se morali naučiti delati oporoke. komu kaj. če pa še to ne pomaga bi pa sodišče moralo hitreje reševati vse. policija pa malo resneje jemati prekrške, kazniva dejanja, grožnje.. itd... skratka država ne deluje. starši pa pustijo da se po smrti otroci pokoljejo... zakaj nihče ne napiše oporoke komu kaj. seveda če mene vprašate vsem enako, neglede na to kako živi. če narediš 4 otroke lepo deliš na 4 brez izjeme. tudi previlegiji in spletke pripeljejo do tega.
tega |  06 .08. 2018 ob  18: 55
bo vedno več, časi taki
epilog |  06 .08. 2018 ob  17: 25
In zdaj bo lahko užival svoje premoženje in zadovoljstvo vse do konca svojih dni...
lepotica |  06 .08. 2018 ob  16: 41
Zalostno .ko v druzini ,prihaja do tega,in se ne more drugace resit.To je del zivljenja kreganje zaradi zemlje ,res ni vredno ubit cloveka zaradi tega.Sozalje svojcem,vascanom in unim ki so ga poznali.R.I.P.
khm |  06 .08. 2018 ob  16: 19
dediščina in nekaj pol sester in bratov pripelje vedno do tega.
Ja  |  06 .08. 2018 ob  15: 26
14
To se nebi smelo zgodit...Sodišča delajo prepočasi in se vse vleče kod jara kača...Nasilneže ne jemljejo resno...In se zgodi kar se je...Iskreno sožalje svojcem...
en iz raje |  06 .08. 2018 ob  15: 19
11
Najverjetnejši vzrok za tragedijo = zlovensko krivosodje (zlo politiki).