V KRIMINALISTIČNI PREISKAVI "PADLO" 14 NOVOGORIČANOV: Kokain, heroin, konoplja in ponarejeni zdravniški recepti

Kronika

V okviru kriminalistične preiskave, ki so jo zoper preprodajalce prepovedanih drog na območju novogoriške in ljubljanske policijske uprave izvedli pretekli teden, je bilo skupaj ovadenih 18 osumljencev, starih od 26 do 62 let. Trije izmed njih so z območja Ljubljane, 14 osumljenih iz Nove Gorice in širše okolice, en državljan Črne gore.

Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica (na fotografiji levo) in tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik

Vseh 18 osumljencev je bilo ovadenih zaradi utemeljenega suma storitve 71 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu.

V okviru preiskovanja kaznivih dejanj so zasegli več kot kilogram kokaina, pet kilogramov suhe konoplje in manjšo količino heroina, nekaj rastlin konoplje, protipravno pridobljeno gotovino, pripomočke za prodajo prepovedanih drog, pištolo in večje število nabojev. Zasegli so tudi več drugih predmetov, ki so jih osumljeni uporabljali ali so nastali oziroma bili pridobljeni s kaznivimi dejanji v povezavi s prepovedanimi drogami, kot so telefoni, nosilci podatkov in domnevno ponarejeni recepti.

Policija osumljence na podlagi pridobljenih dokazov utemeljeno sumi, da so poleg zasežene preprodali še bistveno več prepovedane droge kokain, heroin in konoplja posameznim odjemalcem, kot tudi nadaljnjim preprodajalcem ter končnim kupcem oz. uporabnikom na območju Goriške in posredno tudi v sosednjo Italijo.

Nekateri od osumljenih so že bili predhodno obravnavani za kazniva dejanja, povezana s prepovedanimi drogami, kazniva dejanja z elementi nasilja in premoženjske kriminalitete.

Celotni predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaključno policijsko akcijo so izvedli 25. maja ob sodelovanju okoli stotih kriminalistov in policistov več policijskih uprav, kriminalistov Generalne policijske uprave, policistov Specialne enote policije, policistov posebne policijske enote, policistov s psi za iskanje prepovedane droge.

Ob tem so opravili sedem hišnih preiskav na desetih stanovanjskih objektih ter preiskavo treh osebnih vozil in šest osebnih preiskav na območju novogoriške in ljubljanske policijske uprave. Petim osebam so odvzeli prostost in odredili policijsko pridržanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija