V KOPRU ZADOVOLJNI S TURISTIČNIM OBISKOM: Presegli tudi številke iz "predkoronskega" leta 2019

Koper

V koprskem zavodu za turizem so v prvih osmih mesecih letos zabeležili 70.400 prihodov turistov, ki so skupno ustvarili 212.500 nočitev. V destinaciji, ki se po novem ponaša z zlatim znakom Slovenia Green, so zlasti zadovoljni s poletno sezono, v kateri so presegli tako številke iz lanskega leta kot tudi iz "predkoronskega" leta 2019.

Tako so v letošnjem juniju, juliju in avgustu zabeležili nekaj manj kot 64.000 prihodov in skoraj 191.000 nočitev, so za STA navedli v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper.

Kot so dodali, se zavedajo, da so k odličnim rezultatom pripomogli turistični boni. Glede na to, da je bilo razmerje med tujimi in domačimi gosti približno 60:40, pa vse kaže, da je Koper zanimiv tudi za tuje goste. Med slednjimi je bilo največ Nemcev, Madžarov, Čehov, Avstrijcev in Italijanov.

Sicer pa je destinacija Koper nedavno na podlagi prejete ocene v okviru Zelene sheme slovenskega turizma prejela zlati znak Slovenia Green. Kot ugotavljajo v koprskem zavodu za turizem, je to še en dokaz več, da se v Kopru zavedajo trajnostnega upravljanja turizma in pomena skrbi za prihodnje generacije. Poleg tega je zlati znak tudi potrditev, da so na pravi poti, obenem pa to pomeni zeleno zavezo in odgovornost za v prihodnje.

Turistična destinacija Koper je sicer že leta 2018 pristopila v projekt Zelena shema slovenskega turizma in tedaj dosegla srebrni znak. Letos so znak recertificirali in po ponovni presoji ocene trajnosti so jim podelili okoljski zlati znak. Družina Slovenia Green sicer trenutno združuje 59 turističnih destinacij, 88 ponudnikov nastanitev, štiri naravne parke, osem turističnih agencij, šest turističnih znamenitosti, 30 restavracij in eno plažo, so še navedli v koprskem zavodu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  11 .10. 2021 ob  11: 01
-1
Te turiste je popo zvabil ko je odprl Osare. Če ne bi bilo Osare, ne bi bilo turizma. Ljudje pridejo s križarkami iz drugega konca sveta, da lahko spijejo spermuto v Osare. Osare center sveta.
Fošina |  11 .10. 2021 ob  08: 56
In potem je Popo presenečen, da je pogorel na referendumu. Saj vem, da je šok za veliko ljudi, ampak očitno Bržan ve, kaj dela. Saj ne, da je neka huda znanost ugotovit, da bodo ljudje prišli na morje, če jim narediš plažo, ampak vseeno ... je treba naredit plažo.