V KOPRU VROČE TUDI ZARADI DIRKE: Mohorič je novi državni prvak v cestni preizkušnji

Koper

Matej Mohorič je novi državni prvak v cestni preizkušnji. Kolesar Bahrain Victoriousa je najhitreje opravil s 172 km dolgo progo in po letu 2018 osvojil drugi naslov državnega prvaka. V vročem Kopru je bil drugi Jan Polanc (UAE Team Emirates), tretji pa Luka Mezgec (Bike Exchange).

Polanc in Mohorič sta bila že od začetka del ubežne skupine, sama pa sta se naprej odpeljala v osmem od desetih krogov ter na koncu med seboj obračunala za naslov prvaka. Na zadnjem vzponu na Markovec si je Polanc skušal privoziti nekaj prednosti, a mu ni uspelo, je pa zato napad uspel Mohoriču. Polanc je v cilju za novim državnim prvakom zaostal za 15 sekund.

Sprint za tretje mesto je dobil Mezgec, ki je ugnal državnega prvaka v kronometru Jana Tratnika (Bahrain Victorious). Oba sta zaostala za minuto in 38 sekund. Še šest sekund več je zaostal Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Mohorič, ki je bil lani tretji, je tako nasledil Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), ki letos na državnem prvenstvu ni tekmoval.

Državno prvenstvo v Kopru MOHORIČ DRUGI NASLOV Matej Mohorič je državni prvak na cestni dirki v Kopru. V zadnjih...

Posted by Slo cycling on Sunday, June 20, 2021

V ženski konkurenci je Eugenia Bujak naslovu državne prvakinje v kronometru dodala še naslov prvakinje v cestni dirki. Enak dosežek je kolesarki Ale BTC Ljubljana, za katero je to drugi naslov v cestni dirki, uspel tudi leta 2019, ko je prav tako združila oba naslova.

Cestno državno DRUGIČ, NO TRETJIČ ???????????????????????? Eugenia Bujak je po zmagi v kronometru osvojila tudi naslov DP v Kopru....

Posted by Slo cycling on Sunday, June 20, 2021

Drugo mesto je v zaključnem sprintu osvojila lanska prvakinja in Bujakova klubska kolegica Urša Pintar, tretje pa Špela Kern (Massi-Tactic Women Team). V sprintu, kjer jim je družbo delalo tudi nekaj starejših mladincev, ki so se na progo podali istočasno kot ženske, je najkrajšo potegnila Urška Žigart (Team Bikeexchange). Druge kolesarke so na 103 km dolgi krožni progi zaostale vsaj dva kroga.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  21 .06. 2021 ob  06: 35
upam,da so se za letos že zgonili vsi ti kolesarji ,maratonci itd....kot ,da niso mogli tekmovat v aprilu ali maju,ko še ni bilo toliko turizma in če bi takrat zaprli ceste ne bi bilo tako moteče in gužve pa še manj vroče je bilo.