V KOPRU VELIKO ZANIMANJE ZA HITRO TESTIRANJE: Naslednja dva vikenda organizirani dodatni termini

Koper

Zaradi velikega zanimanja bo v Kopru dodatno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi potekalo tudi naslednja dva vikenda. Brise bodo odvzemali v soboto in nedeljo, med 9. in 13. uro, na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki. Testiranje je prostovoljno in brezplačno, predhodno naročanje ni potrebno.

V okviru dodatnih terminov za testiranje, ki jih je koprska občina organizirala minuli konec tedna, so odvzeli skupno 1410 brisov. Zaradi velikega zanimanja bodo organizirali dodatne termine tudi naslednja dva konca tedna. Testiranje bo potekalo v soboto in nedeljo, med 9. in 13. uro, na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki.

Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument in upoštevati vse trenutno veljavne ukrepe (nositi obrazno masko in spoštovati varnostno razdaljo). Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Testiranje s hitrimi testi je prostovoljno in brezplačno, naročanje ni potrebno. Namenjeno je zdravim posameznikom, ki pa so lahko asimptomatski prenašalci bolezni, zato morajo tudi tisti z negativnim izvidom še vedno upoštevati vse varnostne ukrepe in tako pred morebitno okužbo zaščititi sebe in druge. Za osebe, ki kažejo znake okužbe, pa še vedno velja, da se morajo najprej obrniti na osebnega zdravnika, ta pa jih bo na podlagi strokovne presoje napotil na odvzem brisa.

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi sicer med tednom izvajajo v Zdravstvenem domu Koper. Brise odvzemajo na vstopni Covid točki, in sicer od ponedeljka do petka, med 13. in 17. uro. Na testiranje se je treba predhodno naročiti na številko +386 (0)70 468 873 (ob delavnikih med 8. in 10. uro) oziroma prek spletnega obrazca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija