V KOPRU UVAJAJO MEŠANE PATRULJE: Posebej pozorni bodo na nedovoljeno vožnjo s kolesi in motornimi vozili (FOTO)

Koper

Koprski redarji in policisti so se tudi letos združili v skupni akciji zagotavljanja večje varnosti v mestu. Z mešanimi patruljami bodo skrbeli za varnost na javnih površinah, namenjenih pešcem, nadzor in preprečitev kršitev javnega reda in miru, v času povečanega obiska mesta pa tudi za nadzor nad vandalizmom in beračenjem. Prvo mešano patruljo na obalnem območju med Koprom in Izolo so lahko mimoidoči opazili že danes.

Ker se je takšen način sodelovanja v preteklosti že izkazal za učinkovitega, sta občinsko redarstvo in policija ponovno združila moči. Mešane patrulje bodo poostren nadzor izvajale ves julij in avgust, glede na potrebe. Posebno pozorne bodo na nedovoljeno vožnjo s kolesi in motornimi vozili na površinah, namenjenih izključno pešcem.

Policisti in redarji bodo dnevne obhode opravljali pretežno na kolesu, saj se tako hitreje gibljejo in dostopajo tudi na območja, kamor z avtom ni mogoče zapeljati, občasno bodo v mestu prisotni tudi peš kot obhodniki. Pod drobnogledom bodo obalno območje med Koprom in Izolo, Semedelska cesta, Pristaniška ulica, ŠRC Bonifika in staro mestno jedro.

Občinsko redarstvo sicer že vrsto let dobro sodeluje s Policijsko postajo Koper na različnih delovnih področjih. Skupaj izvajajo nadzor nad kršitvami Zakona o varstvu javnega reda in miru, predvsem gre za nadzor nad nedovoljenim kampiranjem na mestih, ki za to niso določena. Skupno sodelovanje sega tudi na področje nadzora nad pravilnim izvajanjem taksi prevozov v koprski občini in nadzora nad mirujočim prometom v starem mestnem jedru Kopra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  02 .07. 2020 ob  11: 39
Bilo bi zaželeno, da se vsaj enkrat ali dvakrat zapeljejo mimo pizzerie 33 v Žusterni in razložijo lastniku, da je parkiranje gostov pizzerie na cestišču prometni prekršek in zelo nevarno početje! Me zanima, če se bo potem lastnik upal tudi policistu-ki pokazati sredinec, ker redarje ima že plačane s pizzo in pivom!?
Istriano |  01 .07. 2020 ob  23: 09
Najmanj koristen poklic redarja, bi bilo potrebno ukiniti, saj ne delajo drugega kot, da se pasejo na kaznih in davkih, ki jih mi plačamo. Policisti so popolnoma dovolj, pa še bistveno bolj usposobljeni so. Kaj nismo v Jugi zlahka živeli brez redarjev? Te parazite je treba čimprej ukiniti.