V Kopru spet zapore

Koper bo v soboto, 15. junija, prizorišče sedaj že tradicionalnega Triatlona Luke Koper za pokal Istre 2013, ki ga organizira Športno društvo 3Šport. Gre za športni dogodek večjih razsežnosti, ki pod skupnim imenom združuje tako športno udejstvovanje in tekmovalnost kot tudi druženje, zabavo in dobrodelnost.

Tudi letos se bodo lahko športniki in vsi ljubitelji športa preizkusili v štirih različnih disciplinah, CICI "eppinger" triatlonu za najmlajše (50 m plavanja, 2,5 km kolesarjenja, 0,5 km teka), SUPER SPRINT triatlonu za otroke (250 m plavanja, 11,5 km kolesarjenja, 2,5 km teka), MALEM triatlonu za vsakogar (250 m plavanja, 11,5 km kolesarjenja, 2,5 km teka) ter SPRINT triatlonu in štafetah (750 m plavanja, 21,5 km kolesarjenja, 5 km teka). Pri slednjem lahko ekipo sestavljata tudi dva ali trije tekmovalci, ki si razdelijo športne discipline. Tekmovanje šteje za državno prvenstvo v sprintu kot tudi za slovenski triatlonski pokal in cici pokal.

Start triatlona bo tako kot minulo leto na Ukmarjevem trgu v Kopru, in sicer ob 15. uri.

Zapore

V času triatlona bodo začasno zaprte nekatere ceste in ulice, in sicer med 16.15 in 19.30 bodo povsem zaprti del Pristaniške ulice, Ukmarjev trg, Kopališko nabrežje in del Vojkovega nabrežja, Ankaranska cesta od vhoda v Luko Koper do krožišča pri Porscheju Koper (zapora vseh štirih pasov) in od krožišča pri Porscheju Koper do krožišča Srmin (enosmerna zapora dveh notranjih pasov; promet v smeri KoperAnkaran v krožišču Srmin bo potekal nemoteno).

Deli novico: