V KOPRU RAZKUŽUJEJO JAVNE POVRŠINE: Odpadke iz gospodinjstev, kjer so oboleli, obvezno v črne zabojnike (FOTO)

Koper

Marjetica Koper danes razkužuje javne površine. Titov trg, Čevljarsko in Pristaniško ulico razkužujejo strojno, ročno pa bodo razkužili ekološke otoke, zabojnike za odpadke in ostalo urbano opremo.

Kot sporočajo iz JP Marjetica Koper bodo razkuževali predvsem tiste javne površine, na katerih se zadržujejo občani. To je okolica zdravstvenega doma in lekarn, pred trgovinami z živili, pred bankami in bankomati, taksi postajališča in promenado.

Koprčane ob tem pozivajo, naj se držijo navodil, ki so jih dale strokovne ustanove, občinske službe in vlada. Zadržujejo naj se doma in upoštevajo prepoved druženja več kot pet oseb skupaj na javnih površinah. "Da trud Marjetice Koper ne bi bil zaman, pozivamo občane, da nam pomagajo tako, da se striktno držijo smernic in navodil," dodajajo v koprskem komunalnem podjetju.

Odpadke okuženih oseb oziroma oseb, ki kažejo znake okuženosti s koronavirusom, je obvezno potrebno odvreči v črne zabojnike za mešane komunalne odpadke v zavezani ali zalepljeni vreči, še dodajajo.