V KOPRU POTEKA WORLD TENNIS TOUR (WTT): Prva nosilka turnirja je 66. igralka na svetu Jasmine Paolini (FOTO)

Koper

V Kopru, kjer je Slovenija v minulih dneh dosegla izjemen uspeh in se uvrstila na zaključni turnir pokala Billie Jean King, ta teden poteka ženski turnir serije World Tennis Tour (WTT) z nagradnim skladom 54.704 evrov. Prva nosilka je 66. igralka na svetu, Italijanka Jasmine Paolini, ki je pred dvema letoma osvojila turnir WTA v Portorožu.

"Rada igram v Sloveniji. Vedno smo ob morju. Tudi ta lokacija je zelo lepa. Odločila sem se, da pridem na ta turnir, ker je Italija blizu. Po igranju na trdi podlagi v ZDA se vračam na peščena igrišča, ki so mi veliko bolj pri srcu. Nadejam se dobrih predstav," je na novinarski konferenci dejala Jasmine Paolini.

V Kopru bodo igrale tudi slovenske tenisačice. Veronika Erjavec je na prvem turnirju WTT v Mariboru prišla do polfinala, v Murski Soboti pa je izpadla v drugem krogu. Nazadnje je nastopala v Splitu, kjer se je iz kvalifikacij prebila do polfinala.

"Zadovoljna sem s svojim napredkom. Največja sprememba je ta, da sem zdrava, kar pomeni, da sem lahko odigrala veliko tekem in nabirala točke. Pridobivam izkušnje in dobre občutke. Veliko mi pomeni, da imamo dekleta toliko priložnost za igranje na domačih turnirjih. To nam močno olajša pot proti vrhu svetovnega tenisa," je povedala Erjavčeva, ki je trenutno na 293. mestu lestvice WTA, leto pa je začela kot 649. igralka na svetu.

Na novinarski konferenci je bila prisotna tudi Živa Falkner, ki je bila del ekipe kapetana Andreja Kraševca. "Še zdaj ne morem verjeti, da se nam je uspelo uvrstiti med najboljših 12 reprezentanc na svetu. Ta dvoboj si bom zapomnila do konca življenja," je dejala Falkner.

Tako kot dvoboj pokala BJK med Slovenijo in Romunijo je tudi ta turnir podprla mestna občina Koper oziroma Javni zavod za Šport Koper. "Trudimo se, da bi bila naša infrastruktura primerna za tako pomembne dogodke. Upam, da bomo nekoč postali teniško središče naše države, saj nam to omogočajo klimatske razmere, le v infrastrukturo moramo dodati še nekaj sredstev," je povedala podžupanja Kopra Jasna Softić.

Njene besede je z zanimanjem poslušal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič: "V preteklosti je bil morda v ospredju Portorož, a smo se ves čas spogledovali tudi s Koprom. Letos smo pristopili in vprašali, če bi naše sodelovanje dvignili na višjo raven. Teniški park je zelo lep. Občina nam je prisluhnila, predvsem oba podžupana. Avgusta bomo znova tu na teniškem festivalu," je dejal Krušič.

Turnir WTT v Kopru je tretji v seriji sedmih ženskih turnirjev te serije. Sledila bosta dva na Otočcu, v Kočevju in Kranjski Gori. Moški turnirji WTT se bodo začeli sredi maja v Krškem, na sporedu pa jih je prav tako sedem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija