V KOPRU PODRLI REKORD: Križarke so letos na Obalo pripeljale več kot 110 tisoč potnikov

Koper

Z današnjim prihodom potniške ladje Koningsdam, ladjarja Holland America Cruise Line, s katero je v Koprski zaliv prišlo 2626 novih potnikov, so v Kopru presegli rekordno število 108.820 potnikov iz leta 2011. Do konca leta pa se bo ob potniški terminal privezalo še šest križark in približno pet tisoč potnikov.

Vključno z današnjo je v Koper letos priplulo 66 potniških ladij in 110.505 potnikov. Do konca sezone na občini pričakujejo še šest ladij za križarjenje in približno pet tisoč potnikov. Sezono bodo tako letos sklenili s skupno 72 prihodi potniških ladij, kar je nekoliko manj kot rekordnega leta 2011, ko se jih je ob potniški terminal privezalo 78, so pa zato letos ladje, ki priplujejo v Koper, večje in z večjim številom potnikov.

Vse več je tudi ladjarjev višjega cenovnega razreda, ki cenijo kakovost storitev in pestrost destinacije, so prepričani na koprski občini. To so ladje ladjarjev Azamara, Silversea, Oceania, Regent Seven Seas, Crystal Cruises, Viking, s katerimi plujejo predvsem turisti iz Velike Britanije, Nemčije in Severne Amerike.

Najbolj obiskane slovenske destinacije ostajajo Koper, Ljubljana, Piran, Postojna, Lipica in Bled, vse več pa je zanimanja tudi za klasične ture po središčih obalnih mest, krajše avtobusne izlete po sistemu 'hop-on hop-off', obiske zaledja z degustacijami domačih dobrot ter pokušino vina in oljčnega olja.

Do konca leta se bo v Kopru privezalo še šest potniških ladij, prve tri – Marella Celebration ladjarja Marella Cruises, Pacific Princess ladjarja Princess Cruises in Princess Iris ladjarja Mano Cruises – še v tem mesecu. Novembra pričakujejo prihod še dveh potniških ladij, zadnja pa se bo ob potniški terminal privezala Amadea, ladjarja Phoenix Reisen, ki bo 3. decembra v zgodnjih jutranjih urah priplula iz Trsta.

Uspeh rekordne sezone gre pripisati tudi uspešnemu skupnemu sodelovanju med Mestno občino Koper, Slovensko turistično organizacijo, turističnimi operaterji in Luko Koper, ki upravlja s potniškim terminalom, so še zapisali na občini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  25 .10. 2019 ob  02: 22
Je probal kdo prodat domac snops,rakiju?
Turisti iscejo take stvari