V KOPRU OBRAČUN ZA PRVAKA V CESTNI DIRKI: Ne pozabite na spremenjen prometni režim!

Koper

Danes popoldne se bodo slovenski kolesarji v Kopru merili za naslov državnega prvaka v cestni dirki. Na startu bodo tudi najboljši slovenski kolesarji iz svetovne serije. Zaradi priprav na dirko po Franciji bo manjkal le branilec naslova Primož Roglič.

Lani so se kolesarji za naslov prvaka na cestni dirki merili na Gorenjskem s ciljnim vzponom na Krvavec. Rogliču (Jumbo-Visma) sta na stopničkah družbo delala Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) in Matej Mohorič (Bahrain Victorious). Slednja bosta na startu tudi danes v Kopru, kjer se bodo za naslov borili še Jan Polanc (UAE Team Emirates), državni prvak v kronometru Jan Tratnik, Domen Novak (oba Bahrain Victorious) in Luka Mezgec (Bike Exchange). Mezgec je zaradi okužbe s koronavirusom moral izpustiti dirko po Sloveniji, a bo v Kopru vseeno eden od favoritov za naslov prvaka.

Že pred tem bo znano, kdo bo nova državna prvakinja. Eugenia Bujak, ki je v četrtek tretjič postala državna prvakinja v kronometru, bo merila na dvojček naslovov. Naslov brani njena klubska kolegica pri Ale BTC Ljubljana Urša Pintar.

Poleg prvaka med člani in članicami bodo znani tudi novi državni prvaki v kategorijah mlajših in starejših mladincev ter starejših mladink.

Ženske so se na 103 km dolgo krožno progo na slovenski obali podale ob 8.30, moški pa se bodo na 172 km ob 14. uri. Edini vzpon na dirki bo na Markovec, ženske bodo tako v šestih krogih opravile 990 m skupnega vzpona, moški pa v desetih krogih 1650 m vzpona. Start in cilj dirke bosta pri olimpijskem bazenu v Kopru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  20 .06. 2021 ob  16: 08
ej, unega strica iz jesenic k je z avtom zapeljal na ograjen nin označen prostor za prireditev ,,je kje okoli spet?
perikolo konstante so ti naši ljubljeni forešti
itak se jim odfuka ko pridejo semkaj na obalo tu znorijo smetijo in so povsem neobvladljivi
glej fotke iz MONDENEGA PORTOROŽA ali tako imenovani BUTIČNI TURIZEM
butični turizeeeeem POČINVAUČEK kje siiii
merdača
Prognostik |  20 .06. 2021 ob  15: 52
Prvič in zadnjič!