V KOPRU O PROMETNI VARNOSTI IN TEŽAVAH PREBIVALCEV OB GRADBIŠČU DRUGEGA TIRA: Vseh motečih vplivov naj bi bilo konec do meseca maja

Koper

Udeleženci gradnje drugega tira so se včeraj v Kopru pogovarjali predvsem o prometnih težavah, ki jih v okolici gradbišča povzročajo tovornjaki. Da bi očistili ceste blata z gradbišča, so svoje zaveze prevzeli Kolektor, 2TDK in policija, je povedal koordinator sestanka in predsednik koprske županove komisije za drugi tir Marinko Hrvatin.

Nad blatnimi cestami in nevarno vožnjo tovornjakov se v zadnjem času najbolj pritožujejo vaščani Gabrovice pri Črnem Kalu. Predstavnik te krajevne skupnosti se je včeraj tudi udeležil rednega sestanka komisije koprskega župana Aleša Bržana za drugi tir. Še vedno pa niso zadovoljni niti prebivalci Dekanov, Plavij in Škofij.

Najpomembnejši sklep sestanka je, da bo policija posebej pozorno spremljala stanje cestišča z vidika prometne varnosti, je za STA povedal Hrvatin. Dogovorili so se tudi, da bodo krajevne skupnosti v primeru ponovitve težav to prijavile policiji in obvestile županovo komisijo, da bo imela evidenco.

Izvajalec del Kolektor se je po Hrvatinovih besedah zavezal, da bo še bolj poskrbel, da do tega ne bo prihajalo. Družba 2 TDK pa je naročila koprskemu cestnemu podjetju CPK, da počisti cestišča in odstrani tisti material, ki moteče vpliva na prebivalce.

Na sestanku so govorili tudi o odškodninah za poškodbe zgradb, ki so posledica gradnje drugega tira. Kot je dejal Hrvatin, so se predstavniki občine Koper, 2TDK in Kolektorja dogovorili, da bodo "v najkrajšem času na prijazen način rešili problem".

Seznanili so se tudi s tem, da so izbrali projektanta za protiprašno ograjo ob betonarni pri Dekanih.

Če bo šlo vse po načrtih, moteči vplivi ne bodo trajali dolgo. Gradnja stebrov viadukta, ki zdaj povzroča največ prometnih težav, se bo predvidoma končala konec februarja. V začetku marca naj bi prebili predor med Dekani in Škofijami, maja pa naj bi bilo konec vseh motečih vplivov za prebivalce Dekanov, Plavij in Škofij, je napovedal predsednik komisije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija