V KOPRU KAVA Z MLEKOM ŽE VEČ KOT 2 EVRA: Se bodo gostje zaradi dviga cen odpovedali kavarniškim napitkom? (VIDEO)

Koper

Praznični podaljšan vikend in počitniški preostanek tedna je napolnil tudi koprske ulice, prav tako pa ne manjka obiskovalcev, ki se 'martinčkajo' na terasah lokalov. Preverili smo, kateri gostje so najbolj radodarni in ali se bodo zaradi dviga cen odpovedali kavarniškim napitkom.

Gostinci so z obiskom zadovoljni, več ljudi pa lahko pomeni tudi več napitnin za natakarje. Kot so nam pojasnili, pri puščanju napitnin še vedno prednjačijo Nemci in Avstrijci, katerim je to v navadi.

Po drugi strani pa znajo celo več od njih pustiti Madžari, Čehi in Slovaki, če so s postrežbo res zadovoljni.

So pa bili tudi gostinci primorani skladno z energetsko krizo dvigniti cene. Za kavo z mlekom je ponekod že treba odšteti tudi več kot dva evra, drugod pa nekaj deset centov manj. To pa pri obiskovalcih sproža različne odzive.

Je dvig cen tolikšen, da se bodo gostje odpovedali pitju kav v kavarnah? Več v spodnjem videoposnetku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  02 .11. 2022 ob  11: 04
27
Vedno nabijate gostince glede cen.......dejstva: za 2eur lahko 2 uri sedite na toplem pijete kavo in zastonj vodo, poslušate muziko ,gledate tv, berete časopise, uprabljate wifi, postrežejo vas in pospravijo za vami........na drugi strani je v banki plačilo ene položnice 3eur, ali podaljšanje prometnega dovoljenja 9eur, ali prepis vozila cca30eur(v avstriji brezplačno)......pri gostincih je cela vrsta konkurence, poleg tega lahko kavo spijete doma , vsi ostali našteti pa so monopolisti.......
vseved |  02 .11. 2022 ob  10: 58
13
So kadilci nehali kadit zaradi cene cigaret? So pijanci nehali pit?
KoVasJebe |  02 .11. 2022 ob  09: 37
16
Glede na to da ko je bil lockdown so se nekateri tresli ki niso mogli na kavico, predvidevam, da bojo kavni odvisniki še vedno hodili na kafe