V KOPRU IŠČEJO PROSTOVOLJCE: Občina podaljšala tudi rok za prijavo na razpise

Koper

Slovenija je razglasila epidemijo, javno življenje se je za vsaj 14 dni ustavilo. Tudi Mestna občina Koper občanke in občane poziva k samoizolaciji, ob tem pa je sprejela še nekaj ukrepov, s katerimi bo nudila pomoč najbolj ogroženim skupinam prebivalstva. Med drugim vzpostavlja občinsko bazo prostovoljcev, v katero vabi zdrave občanke in občane, ki bi želeli pomagati svojim sokrajanom.

Občanke in občane Mestne občine Koper, zaposlene v javnih zavodih, podjetjih in drugih organizacijah vabijo, da se prijavijo na seznam prostovoljcev, ki bodo v naslednjih dneh poskrbeli za dostavo hrane na dom ostarelim, dostavo hrane na dom osebam v karanteni/izolaciji, izvajanje prevozov za občane, ki to storitev potrebujejo (lekarna, zdravnik, trgovina), izvajanje varstva na domu za otroke staršev, ki delajo v kritičnih poklicih, dostavljanje materiala različnim institucijam, zbiranje in koordiniranje prostovoljcev, različno pomoč civilni zaščiti in pomoč na telefonskih centralah.

Prostovoljci bodo naloge izvajali individualno, nikakor ne v skupinah.

Zainteresirani se lahko prijavijo prek obrazca, ki je dostopen na tej povezavi. Če bo prišlo do potrebe po dodatni pomoči, bo Mestna občina Koper prostovoljce tudi aktivirala. Za dodatne informacije lahko zainteresirani pišejo na prostovoljec@koper.si.

Koprska občina pa je včeraj sprejela tudi odločitev, da bo zaradi izrednih razmer, ki so ohromile celotno državo, določenim aktualnim razpisom oziroma javnim objavam, ki se iztečejo do 3. aprila, rok za prijavo podaljšala do 24. aprila.

Podaljšan prijavni rok do petka, 24. aprila, velja za naslednje javne objave:

- Javni razpis za področje kmetijstva v letu 2020,

- Javni razpis za podelitev priznanj Mestne občine Koper "Priznanje 15. maj" in "Priznanje z veliko plaketo" za leto 2020,

- Javni razpis o dodeljevanju nepovratnih sredstev za izvajanje omilitvenih ukrepov v Mestni občini Koper z namenom zmanjšanja vplivov emisij iz pristaniške dejavnosti za leto 2020,

- Javni poziv za vložitev predlogov za imenovanje kandidata za člana komisije za podelitev priznanja z nagrado Alojza Kocjančiča,

- Javni razpis za dodelitev štipendij študentom v Mestni občini Koper za študijsko leto 2019/2020.

Občina je prestavila tudi javno dražbo nepremičnin. Dražbo bo izpeljala v četrtek, 23. aprila, rok za vplačilo varščin pa se izteče v sredo, 22. aprila, do 12. ure. Prijavni roki za druge objave za zdaj ostajajo nespremenjeni.

Sicer pa Mestna občina Koper opozarja, da število obolelih za koronavirusom skokovito narašča, zato so ukrepi za zaščito ključnega pomena. Dosledno je treba spoštovati osnovne higienske ukrepe, kot so umivanje rok, razkuževanje, higiena kašlja, primerna razdalja, izogibanje nepotrebnim opravkom in druženju. Če zbolite za okužbo covid-19, najprej pokličite zdravnika in ostanite v samoizolaciji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija