V KOPRU BUČEN SPREJEM ZA SVETOVNEGA PRVAKA TONIJA VODIŠKA: "Presenečen sem, da je zame prišlo sem toliko ljudi" (FOTO)

Koper

V koprski Taverni so včeraj popoldne priredili sprejem za evropskega in svetovnega prvaka v novem olimpijskem jadralskem razredu formula kite Tonija Vodiška. Prisotni so mu zaželeli, da bi postal prvi koprski olimpijski zmagovalec. Sam pa je dejal, da mu bo množična udeležba na sprejemu dala dodatno motivacijo.

Toni Vodišek je v začetku meseca v grškem Nafaktosu osvojil naslov evropskega prvaka. Prejšnji konec tedna je v italijanskem Cagliariju dodal še naslov svetovnega prvaka. Mednarodni olimpijski komite je njegovo disciplino formula kite uvrstil na spored iger v Parizu leta 2024, kar daje dosežku poseben pomen.

Na vprašanje, kaj bo njegov naslednji korak, je odgovoril, da je to počitek. Tudi to je pomemben del priprav, je opozoril. Letošnja sezona se je končala. V naslednji ga čakajo kvalifikacije za olimpijske igre. Prepričan je, da bo uspešen in da bo lahko dal vse od sebe tudi v Parizu.

????Športno društvo Kite klub Koper in Mestna občina Koper sta danes v popoldanskih urah v koprski Taverni pripravila...

Posted by eKoper on Wednesday, October 19, 2022

V Taverni so mu čestitali župan Aleš Bržan, članica izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije Sonja Poljšak in član izvršnega odbora Jadralne zveze Slovenije Sandi Dekleva. Po svoj delež čestitk sta prišla tudi oče in trener Rajko Vodišek in trener za telesno pripravo Rado Gregorič.

Ob koncu uradnega dela sprejema je Toni Vodišek povedal: "To je prečudovita stvar. Presenečen sem, da je zame prišlo sem toliko ljudi. To mi bo gotovo dvignilo motivacijo za naprej."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija