V KOPRSKO BLAGAJNO TRI ČETRT MILIJONA: Občina na dražbi prodala več gradbenih parcel

Koper

Na današnji dražbi nepremičnin je Mestna občina Koper prodala sedem nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov in zanje iztržila 762.593 evrov.

Največji izkupiček dražbe je bil prodaja nepremičninskega sklopa v izmeri 8.688 kvadratnih metrov na območju Bivja, ki jih je podjetje Realiteta kupilo po izklicni ceni 517 tisoč evrov, so sporočili s koprke občine. Po izklicni ceni so prodali tudi gradbene parcele v Dekanih, Hrvatinih, Elerjih in ob Šmarski cesti ter parcelo na Socerbu, medtem ko je za 526 kvadratnih metrov veliko parcelo v Elerjih občina iztržila štiri tisočake več od izklicne cene.

Sicer je na zadnjo javno dražbo v letošnjem letu občina uvrstila 35 nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov, med njimi tudi nekdanji objekt Policijske uprave Koper s pripadajočim zemljiščem na Ulici 15. maja in poslovni prostor v Volaričevi ulici v Kopru, nekdanji Press Klub velikosti 54 kvadratnih metrov ter več gradbenih parcel na območju Dekanov, Hrvatinov, Pomjana in Škofij - prav slednje so med kupci požele največ zanimanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
@IMPI |  16 .12. 2017 ob  17: 20
in ta denar je šel dobesedno u luft... (lahko prebereš tudi: KRAJA NAŠEGA DENARJA)
IMPI |  16 .12. 2017 ob  17: 15
Koliko je že stal "idejni" projekt 400m stolpnice? 800.000 EUR... lep denar za prijateljsko "idejo"..
Koper najbolh zapufana občina v SLO!!! |  16 .12. 2017 ob  13: 34
Pa kaj ta norec dela Samo našo zemljo zna razprodajat, krast in pufe delat. Občino bo spravil na kant ta balkanc!
koki |  15 .12. 2017 ob  13: 19
vsem kateri mislite da sem zaposlen/a na MOK se zelo motite-in ja kolca se mi/nam po Ankaranu in še po marsikateri
dobroti -(predvsem po milijonih eurov) ,......in predvsem po( bolj) pametnih soobčanih (s stalnimin/ začasnim naslovom v MOK)

p.s. imam dovolj , da se grejem vsak dan , nevem pa ali si bodo vaši vnuki/otroci lahko privoščili topel vrtec oziroma učilnico (čez 10-15 let), ker če še ne veste, vse to se financira iz občinske blagajne in še lahko naštevamo do jutri.

@ @koki | danes ob 07:13  |  15 .12. 2017 ob  07: 49
pa kaj si si prižgal gretje? Daj upali gretje ker zgleda da ti IQ ne doseže niti sobne temperature, če primerjaš odhod Ankarana na svoje z razpadom ruske federacije, YU.... pa saj ni čudno, da smo šli na svoje in, da v Kopru zmaguje Popović če ima takšne podpornike!
@koki 7:13 |  15 .12. 2017 ob  07: 27
Prisel v sluzbo na MOK? V Ankaranu ne rabijo palm,tiskanega betona,luck in kar je glavno ne prodajajo parcel,da takim kot ti placajo kalamare in cevape pred volitvami. Vosu.
@ @koki | danes ob 07:13  |  15 .12. 2017 ob  07: 20
Ankaran je ostal v 90 ravno zaradi koprskega šerifa in to je bil razlog zakaj so hoteli na svoje. Ti je to jasno? V MOK pa res ni nič po starem (prazna blagajna, potiskan beton,.....) bomo pa zato čez par let začeli stagnirat ker v blagajni nebo denarja, občina pa brez premoženja in takratnas bo Ankaran prehitel ne samo za 20 ampak za 100 let.!
@koki |  15 .12. 2017 ob  07: 13
-3
Tudi Rusija se je delila na druge države, enako Jugoslavija. A ti ne razumeš, da se je število prebivalcev v Kopru toliko povečalo, da nam dol visi za Ankaran. Če pogledam Ankaran danes in sliko pred 20 leti ne najdeš nobene razlike. Vse po starem, ostali v devedesetih! In zdaj se lahko odseliš iz KP v Ankaran, če ti župan ni všeč.
koki |  15 .12. 2017 ob  06: 46
Ma,ma glavno da imamo najlepše eco mesto, najbolj pogumnega in sposobnega župana (in to od pradavnine, ko so še stari Grki lomastili naokrog-celo benečani se lahko skrijejo-kaj so oni naredili za izgled mesta).

In še za nekaj lahko Popotu čestitamo: nekoč nekdaj smo bili med največjimi in najmočnejšimi občinami, sedaj se drobimo in izgubljamo dele -včeraj Ankaran, danes Škofije, jutri Šmarje.Čudno, vse krajevne skupnosti v katerih" Koper je naš" ne dobiva dovolj podpore, stagnirajo in nazadujejo, občina pa jim prodaja lastnino za krpanje.zavožene občinske politike.

gremo delat, da bomo lahko plačevali kredite za našega nedotakljivega, najsposobnejšega, nezmotljivega naj župana in njegovo bando,..

Vse bolj me spominja na vsebino filma "CITIZEN KANE", le zakaj?


Realno |  14 .12. 2017 ob  20: 05
Sinu bom pustil 50m2 stanovanja in kredit na 30 let
lino |  14 .12. 2017 ob  19: 37
13
dogaja se ravno to kar že dalj časa nekateri napovedujemo, to je razprodaja občinskega premoženja ampak ne za kakšne pametne investicije ampak za namerno zgrešene naložbe (potiskan beton, Vojkovo nabrežje, palme, fotovoltaične luči ki delajo samo če so priklopljene na javno električno omrežje, potrošna fontana, stolpič Glem.....). Kaj bo ko bo imetje razprodano,kako se bo financirala občina takrat vprašam predvsem " Koprčan | danes ob 17:20" in njemu istomislečem? Boš oz. too krajo občinskega premoženja bomo občutili na položnicah komunale, vode, vsi nedokončani projekti bodo obstali, nebo denarja za karkoli, me zanima koga boste krivili takrat.
Pljuvate po rdečih, po bivših županih in županji, ampak dragi moji to kar Popović zapravlja in prazni to je njihovo delo, njihova zapuščina, me prav zanima kaj bo on zapustil naslednjikom razen izropane blagajne!?
Župan čuti, da se mu bo na prihajajočih volitvah ponovil rezultat predsedniških volitev in volitev za predsednika DS. Župan se zaradi neuspeha na volitvah nebo kaj dosti sekiral, saj je dobro ma kaj dobro odlično poskrbel zase in za par njegovih najtesnejših pajdašev, bolj se mi smilijo kimavci, ki so hodili na sodišče njemu v podporo, glasovali zanj, dvigali roke zanj, ga malikovali kot edinega in zveličavnega.... pa od tega nebodo imeli nič.
In potem se sprašujemo kdo bo naslednji kandidat oz župan, po moje tisti ki bo delal samomor.
Žalost!
Šerif |  14 .12. 2017 ob  18: 26
14
Legalna kraja .
Prodaš obcinsko zemljo ,z denarjem naročiš delo pri hišnem gradbincu ki mu plačaš z denarjem od prodaje , on pa ti polovico prenakaže na račun v sumljivo otoško državo
1