V KOPRSKI PODŽUPANSKI EKIPI LE ENO NOVO IME: Bržan imenoval še Maria Stefféja

Koper

Koprski župan Aleš Bržan je za četrtega podžupana, pripadnika italijanske narodne skupnosti, imenoval Maria Stefféja.

Skladno s statutom Mestne občine Koper mora biti podžupan tudi pripadnik italijanske narodne skupnosti, izmed članov občinskega sveta, izvoljenih na posebnih listah pripadnikov italijanske narodne skupnosti, pa ga imenuje župan. Bržan je to vlogo znova zaupal Mariu Stefféju.

Steffé bo tudi v tem mandatu pomagal županu pri njegovem delu in po pooblastilu opravljal posamezne naloge iz njegove pristojnosti, med katerimi so predvsem tiste s področja uresničevanja pravic italijanske narodne skupnosti in njenih pripadnikov. Podžupansko funkcijo bo opravljal nepoklicno.

Župan je tako v podžupansko ekipo umestil le eno novo ime. Poleg Maria Stefféja, Janeza Starmana in Jasne Softić, ki so z županom sodelovali že v prejšnjem mandatu, je podžupanja tokrat še Mateja Hrvatin Kozlovič, ki bo tudi edina kmalu funkcijo opravljala poklicno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mente |  25 .01. 2023 ob  15: 31
14
e ja vidim da obcina ima veliko denarja za imenovat toliko podzupanov, ampak denar za place vzgojiteljice in pomocnice vzgojiteljice ga ni..... ma kaj rabi obcina koper toliko podzupanov? bo treba menjat statut mestne obcine Koper....